Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σταση εργασιας αγγλικη σχολη 23/06

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) εκφράζει μέσω ανακοίνωσης τη συμπαράστασή της στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας.

Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «εκδικητική συμπεριφορά της διοίκησης του σχολείου», η οποία «απέλυσε και παραπέμπει σε πειθαρχική διαδικασία επιφανή στελέχη της συντεχνίας (Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής – ESSA) που διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, «όταν ξεκίνησε από τον Διευθυντή του σχολείου και εκπροσώπους της διοίκησης μια εκστρατεία εκφοβισμού κατά των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονες ανακοινώσεις για επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων», επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «οι τρεις επικεφαλής της συντεχνίας και πρωτεργάτριες των κινητοποιήσεων για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με την απόλυση αλλά και με πειθαρχική δίωξη, γεγονός που παραβιάζει κατάφωρα στην κυπριακή συνδικαλιστική νομοθεσία».

Η ΟΙΕΛΕ σημειώνει ότι στηρίζει τον αγώνα της συντεχνίας των εκπαιδευτικών στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και ελπίζουμε η αφύπνιση του συνόλου των Κυπρίων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως εκφράστηκε με το σχηματισμό της Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Ακόμη, τονίζει ότι θα είναι στο πλάι των εκπαιδευτικών στην Κύπρο σε κάθε βήμα του αγώνα τους και προσβλέπει σε ενίσχυση των σχέσεων, ώστε από κοινού να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και τις προκλήσεις του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

*Φωτογραφία αρχείου