Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπουργος υγειας λιθουανιας

Σε μια μελλοντική συνεργασία στον τομέα της υγείας με την Κύπρο, προσβλέπει ο Υπουργός Υγείας της Λιθουανίας Arūnas Dulkys, ο οποίος άρχισε την Tρίτη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο νησί.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα επισκέφτηκε το απόγευμα το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι με τον Λιθουανό ομόλογό του, τον οποίο χαρακτήρισε «πραγματικό φίλο» της Κύπρου που στηρίζει πάντοτε τις θέσεις μας στην ΕΕ.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «θα δείξουμε στον κ. Dulkys το Νοσοκομείο Αμμοχώστου και αύριο θα έχουμε μια συνάντηση ώστε να βρούμε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Από την πλευρά του ο Arūnas Dulkys είπε πως είναι η πρώτη του επίσκεψη στο νησί. Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες κατά του κορωνοϊού, βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας και αγωνιζόμαστε γι' αυτό το συγκεκριμένο ιό».

Τώρα όμως, συνέχισε «στεκόμαστε όλοι μαζί με την Ουκρανία και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε κάθε είδους ιό» σημειώνοντας πως ο «ιός της επιθετικότητας» είναι εξίσου άσχημος, όπως είναι και η πανδημία.

Ο κ. Dulkys είπε ακόμα ότι «αυτές τις μέρες θα προσπαθήσουμε να βρούμε περισσότερα κοινά μεταξύ των δύο Υπουργείων και προσβλέπω σε μια μελλοντική συνεργασία σε όλους τους τομείς του τομέα της υγείας».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα βρούμε λύσεις για το πώς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο μέλλον, όχι μόνο στο θέμα του εμβολιασμού αλλά και στην αντιμετώπιση κάθε είδους ασθενειών, ώστε όλες οι χώρες μας να είναι υγιείς». 

Ο Υπουργός Υγείας της Ληθουανίας ευχήθηκε επίσης «ευημερία» στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο κ. Χατζηπαντέλα συνοδευόταν από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη, ενώ έτυχαν ξενάγησης από την Επιστημονική Διευθύντρια του δημόσιου νοσηλευτηρίου Αμαλία Χατζηγιάννη.

Μετά την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν επίσης το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια.