Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρο φαβιερου

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Φαβιέρου παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα και θαλπωρή σε άτομα με σοβαρές πολλαπλές αναπηρίες και νοητική υστέρηση, τα οποία δεν γίνονται δεκτά σε κανένα από τα υφιστάμενα ιδρύματα ή υπηρεσίες.

Στο Κέντρο το οποίο λειτουργεί υπό τον Σύνδεσμο ΣΕΑΝΑ βρέθηκε νωρίς το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

«Παρέχουν μια στέγη με εξειδικευμένη κατάρτιση, δεν λειτουργεί ακόμη επί 24ωαρου βάσεως αλλά με εξειδικευμένη κατάρτιση μέσα από ειδικούς λειτουργούς, επιστήμονες και ειδήμονες που πραγματικά ενισχύουν και βοηθούν, οφείλουν αυτούς τους ενήλικες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνολικά ο Σύνδεσμος ΣΕΑΝΑ στηρίζει 20 άτομα, άνω των 18 ετών, τα οποία φιλοξενούνται εναλλάξ στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Φαβιέρου και στο Θεραπευτικό κέντρο Ίριδα.

«Είναι μια ανάγκη που έχουν και οι ένοικοι μας, θέλουν να είσαστε κοντά μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε και έμπρακτα την στήριξη σας για το έργο μας», είπε η Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Υπεύθυνη του Προγράμματος του Κέντρου Ημερησίας Φροντίδας Φαβιέρου, Αναστασία Γεωργίου.

Κατά τη επίσκεψη της η Πρόεδρος της Βουλής, δέχτηκε δώρα από τα άτομα που φιλοξενούνται στο Κέντρο, τα οποία την καλωσόρισαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ο Σύνδεσμος ΣΕΑΝΑ έλαβε έγκριση για εξασφάλιση χώρου ώστε να δημιουργηθεί και «Το σπίτι στην κοινότητα», κέντρο το οποίο θα λειτουργεί επί εικοσιτετράωρου βάσεως.