Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ανδρουλακης

Απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λίγο πριν εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος έγινε προσπάθεια παρακολούθησής από το λογισμικό «Πήγασος». Ο κ. Ανδρουλάκης μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ενημέρωσε για το περιεχόμενο της τον εισαγγελέα υπηρεσίας του Αρείου Πάγου αντεισαγγελέα Ιωάννη Μωραΐτακη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «σκοτεινή υπόθεση». Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διότι πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator».

«Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, είναι δημοκρατικό μου καθήκον», ανέφερε.

«Σ’ όλη μου την πορεία έμαθα ν’ αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Γι’ αυτό, σ’ αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση, δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές», πρόσθεσε.

Πηγές του ΚΙΝΑΛ τονίζουν πως πρόκειται για «μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ελλάδα. Δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του κ. Ανδρουλάκη και το απόρρητο των επικοινωνιών του, που κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτα απαραβίαστο».

Επιχειρήθηκε, αναφέρουν, «να θιγεί και η πολιτική δραστηριότητά του και κατ’ επέκταση διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσοι κυνηγούν τον κ. Ανδρουλάκη (predator=κυνηγός) επιδίωξαν όχι απλώς να ακούν τις κλήσεις και τα μηνύματα του, αλλά επιπλέον να μετατρέψουν τη συσκευή του κ. Ανδρουλάκη σε μέσο διαρκούς παρακολούθησής του».

«Επιβάλλεται η άμεση λήψη δράσης από όλα τα αρμόδια όργανα για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτήν την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του σημερινού Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για την κάθαρση σε αυτήν την υπόθεση», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

«Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, τον Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Παράλληλα, είπε, «κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».