Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Σε συνθήκες καύσωνα όπως η υπόλοιπη Ευρώπη μπαίνει και η Κύπρος, με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς κελσίου και τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει απανωτές προειδοποιήσεις τόσο για τις πρωινές όσο και για τις απογευματινές ώρες.

«Ζούμε και εμείς τον δικό μας «Γολγοθά», μικρότερος βέβαια από τον Ευρωπαϊκό. Αυτό είναι όμως το καλοκαίρι μας και σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια είμαστε σε ένα εξαιρετικά καλό καλοκαίρι», είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλέανθης Νικολαΐδης.

Αποπνικτική παραμένει η κατάσταση στην ατμόσφαιρά καθώς για ακόμη ένα βράδυ έχει εκδοθεί προειδοποίηση για υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίας.

«Η κλιματική αλλαγή θα φέρει χειμώνες που θα ξεκινάνε πιο αργά. Η ποσότητα της βροχής δεν έχει μειωθεί αλλά η διάρκεια της βροχής έχει μειωθεί. θα έχουμε πολύ θερμότερα καλοκαίρια, αντιλαμβάνεστε πιο μακριά καλοκαίρια», σημείωσε ο Καθηγητής Εκτίμησης Κινδύνου, Γιώργος Μπούστρας. 

Ακόμη πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να καταγράψει το θερμόμετρο στο εσωτερικό εντός του Σαββατοκύριακου.

«Άρα αν είμαστε 40. 41 – 42 είναι μέσα στη θερμοκρασιακή παλέτα. Αποτελεί ένα κίνδυνο για την υγεία ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αποτελεί ένα κίνδυνο για τους αθλούμενους», σημείωσε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν και την ερχόμενη εβδομάδα.