Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουρκικη εισβολη 1974

Η τουρκική εισβολή ολοκλήρωσε το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος της Κύπρου το 1974, αναφέρει, στην διακήρυξη του για την μαύρη επέτειο ο ΔΗΣΥ. Πρωταρχικό χρέος τονίζεται, η απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους ηρωικούς πεσόντες και η συνέχιση του αγώνα για ελευθερία και επανένωση της Κύπρου. 

 «Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις απαράδεχτες αξιώσεις της Τουρκίας η οποία εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο, η Κύπρος δεν είναι μόνη. Δίπλα της στέκει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το διεθνές δίκαιο και το δικό μας μήνυμα πρέπει να είναι πως η παρούσα, στατική κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανέναν.», ανέφερε ο ΔΗΣΥ. 

Οι αγώνες και οι θυσίες των ηρώων μας θα δικαιωθούν μόνο όταν καταφέρουμε να τερματίσουμε την κατοχή και να επανενώσουμε τον τόπο μας τόνισε από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνους. 
 «Είναι αδήριτη ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που να δημιουργούν δυναμική επανέναρξης συνομιλιών από το σημείο που διακοπήκαν στο Κράν Μοντανά το 2017 και να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις αξιοποιώντας όλο το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. 

Διακηρύξεις , ανακοινώσεις και δηλώσεις για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, εξέδωσαν και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα. 

 «Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι μια δικοινοτική διαφορά. Το Δημοκρατικό Κόμμα «Δεν Ξεχνά», δεν συμφιλιώνεται με την κατοχή και τονίζει ότι δεν αποδέχεται ούτε τη λύση δύο κρατών, ούτε λύση με κυριαρχική ισότητα, που παραπέμπει σε συνομοσπονδία. » ανέφερε το ΔΗΚΟ.  

«Οι πολίτικές δυνάμεις προωθούν την αναγνώριση του ψευδοκράτους μέσω μιας ψευδεπίγραφης λύσης όπως είναι ΔΔΟ », ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη. 

 «Στο όνομα των ηρώων της κυπριακής ελευθερίας και των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλουμε να μετατρέψουμε την Κύπρο σε μια αληθινά λεύτερη πατρίδα.», ανέφερε η ΕΔΕΚ. 

 «Επιθυμία, στόχος και επιδίωξή μας είναι η λύση του κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Όχι η μη λύση. Όχι το σημερινό Στάτους Κβο. Μια λύση, όμως, που θα αναιρεί τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής», ανέφερε η ΔΗΠΑ.  

 «Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών δηλώνουμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Το τέλος της κατοχής και η απελευθέρωση της πατρίδας μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτους στόχους », ανέφερε το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών.  

Ανακοινώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής, εξέδωσαν στην πλειοψηφία τους και οι υποψήφιοι για την προεδρία της δημοκρατίας, καθώς επίσης οργανώσεις και προσφυγικά σωματεία. 

Στο μεταξύ εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη Τουρκική εισβολή και κατοχή, πραγματοποίησε χθες έξω από την Βρετανική βουλή των Κοινοτήτων ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ με την συμμετοχή και υποστήριξη της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας.