Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χριστοδουλιδης επαφες οαυ 29/06

Τα προβλήματα, τα κενά και οι ελλείψεις που προκύπτουν αναφορικά με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

«Το γενικό σχέδιο υγείας ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Όλοι οι φορείς προσανατολίζονται σε κάποιες αλλαγές και διορθώσεις όχι για να αλλάξουν την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ αλλά ακριβώς για να το αναβαθμίσουμε να αντέξει σε βάθος χρόνου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, ανέλυσε τους πέντε πυλώνες του Οργανισμού που αφορούν στην οικονομική και διοικητική αυτονόμηση του ΟΚΥπΥ, στην αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού, των υποδομών και των ηλεκτρονικών συστημάτων και στη βελτίωση των ΤΑΕΠ. 

«Εκ των πραγμάτων η κουλτούρα αλλάζει, εκ των πραγμάτων η κουλτούρα βελτιώνεται, διότι είναι ένας οργανισμός που διαχειρίζεται τα δημόσια νοσηλευτήρια με διαφορετικό τρόπο από ότι γινόταν πριν», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης. 

Η ΟΣΑΚ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εισαγωγής των φαρμάκων που βρίσκονται εκτός καταλόγου του ΓΕΣΥ, ενώ ο ΠΙΣ θα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας για δημιουργία κέντρου κλινικής αριστείας. 

Το μέλος της ΟΣΑΚ, Μίλτος Μιλτιάδους, είπε πως,  «Αναμένουμε από τον Πρόεδρο Επιτροπής της Υγείας και την Επιτροπή Υγείας όπως στηρίξουν αυτή τη διαδικασία και επιβλέψει την εφαρμογή της» 

«Κρίνω ότι είναι η ώρα η ιατρική κοινότητα όχι μόνο ποιοτικά να ελέγχεται αλλά να είναι σε θέση πραγματικά μέσα στον ευρύτερο αναγκαίο εποπτικό μηχανισμό στο εθνικό σύστημα υγείας να είναι η ποιότητα ως κύριο σημείο αναφοράς», δήλωσε ο Δρ. Αγαθαγγέλου.

Ο ΟΑΥ προέβη και σε ανασκόπηση των τριών χρόνων εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας.