Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει έπειτα από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. 

Ο ίδιος, μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής της Υγείας, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα του ΓεΣΥ στην οποία και παρευρέθηκε ως Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, σήκωσε το γάντι κάνοντας λόγο για λασπολογία. 

«Η απάντηση είναι για αυτούς τους χαρακτηρισμούς, τη λασπολογία. Η απάντηση είναι μια, στην πράξη όλοι κρίνονται και εκ των πραγμάτων στα έργα είναι εκείνοι οι οποίοι θα μας κρίνουν. Εμείς με τεκμηρίωση μέσα στον ΟΑΥ θα συμβάλουμε έτσι να φτάσει στον στόχο και την αποστολή του», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Αφού επεσήμανε πως πάντα πίστευε στα συστήματα υγείας - γενικά και χωρίς αναφορά στο ΓεΣΥ, ο κος Αγαθαγγέλου, στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του συστήματος. 

«Η ορθότητα σε θέματα που χρήζουν βελτίωσης και εκεί όπου υπάρχει προβληματισμός, είναι εκεί που συμβάλλεις. Άρα έμπρακτα και τεκμηριωμένα να μην ανάγουμε την αναγκαιότητα και τα κακώς έχοντα των πραγμάτων και σε χαρακτηρισμούς εκεί που δεν ανταποκρίνονται», είπε ο Δρ. Αγαθαγγέλου.

Δεν κάνουν πίσω οι εμπλεκόμενοι φορείς με την Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας να ζητά ανάκληση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου. 

Το μέλος της ΟΣΑΚ, Μίλτος Μιλτιάδους, ανέφερε πως, «είναι ένας διορισμός ο οποίος καλούμε τον Υπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως επαναξιολογήσουν με συνειδητοποίηση της κατάστασης η οποία έχει εκφραστεί το τελευταίο διάστημα από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο θέμα της υγείας της Κύπρου για να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση» 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος κάλεσε όλες τις πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους. 

«Εκείνο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι στη βούληση όλων να ενισχύσουμε το γενικό σύστημα υγείας, να διορθώσουμε στρεβλώσεις, παραλήψεις, λάθη τα οποία έγιναν στην πορεία άθελα θεωρώ όλων των φορέων και να συνεχίσουμε να πάρουμε το σύστημα υγείας ένα βήμα πιο μπροστά», δήλωσε ο κύριος Δίπλαρος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σημείωσε γίνονται προσπάθειες και ενέργειες ώστε να πέσουν οι τόνοι και να εξευρεθεί η χρυσή τομή, μακριά ωστόσο από τα φώτα της δημοσιότητας.