Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετρος αγαθαγγελου

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης για τον διορισμό του δόκτορος Πέτρου Αγαθαγγέλου, προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ως Μέλους στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, ως εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και σε αντικατάσταση του Δήμου Δημοσθένους.

Και προ εβδομάδων, μόλις είχε γίνει γνωστή η εισήγηση της ΟΕΒ, το ζήτημα είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις συντεχνιών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα γιατρό ο οποίος δεν έχει συμβληθεί με το ΓεΣΥ και κατά καιρούς είχε τοποθετηθεί εναντίον της φιλοσοφίας του συστήματος.

Πρώην Υπουργοί Υγείας και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς τοποθετήθηκαν κατά της Κυβέρνησης και σήμερα, μετά και την ανακοίνωση του διορισμού.

Ο τέως Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, έκανε λόγο για καταφανή σύγκρουση συμφερόντων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιές είναι οι προθέσεις κάποιων διορίζοντας στο Δ.Σ. ΟΑΥ κάποιον που πολεμούσε και πολεμά το ΓεΣΥ για τους δικούς του λόγους (που είναι σεβαστοί) και αποκαλούσε τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ αποστάτες. Επιπλέον υπάρχει καταφανής σύγκρουση συμφερόντων αφού στο ΔΣ ΟΑΥ αποφασίζονται θέματα όπως οι αμοιβές ιατρών κλπ. Στην παράδοση του Υπουργείου πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει στον Υπουργό "το ΓεΣΥ και τα μάτια σου". Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του πρώην Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, ο οποίος απευθύνεται προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η προστασία του ΓεΣΥ από τους εχθρούς του αποτελούσε προσωπική σας ευθύνη κ. ΠτΔ. Θεωρούσα ότι είχατε το απαιτούμενο σθένος ν’ αντισταθείτε στους εντεταλμένους του κατεστημένου. Η σημερινή σας κίνηση αποτελεί μια ανοίκεια επίθεση σε ότι κατακτήθηκε με πόνο. #Κρίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά

 

Την αγανάκτηση της εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκε με ανακοίνωση και η ΠΕΟ.

Δυστυχώς ότι κτίστηκε με κόπο και αίμα με καθυστέρηση δεκαετιών, τον τελευταίο χρόνο οι προσπάθειες είναι να χαλαστεί και να αποδομηθεί, σήμερα έπεσε και το φύλο συκής, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας.

Με βάση την σχετική με το ΓεΣΥ νομοθεσία, το Δ.Σ του ΟΑΥ αποφασίζει για τις αμοιβές των γιατρών. Από την άλλη αυτός που διαβουλεύεται με τον ΟΑΥ, είναι ο ΠΙΣ. Πως είναι δυνατό, μέσα στο Δ.Σ. του ΟΑΥ να είναι ο πρόεδρος αυτών που θεσμικά, με βάση τον νόμο διαπραγματεύεται τις αμοιβές των μελών του; Τελικά με αυτό τον τρόπο είναι που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την στήριξη του ΓΕΣΥ;. δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση η ΠΕΟ.

Στην αντίπερα όχθη η ΟΕΒ με ανακοίνωση της χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Ως Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, με εμπειρία δεκαετιών στα ιατρικά δρώμενα και με την τεχνογνωσία και αφοσίωση του στην ιατρική επιστήμη, ο Δόκτωρ Αγαθαγγέλου θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων και την επιτυχία της αποστολής του ΟΑΥ για ένα ισχυρό ΓεΣΥ για το καλό όλων των πολιτών του τόπου

 

Τιμητικό επίδομα

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα και την καταβολή εξαμηνιαίου εφάπαξ τιμητικού επιδόματος στους αιχμαλώτους, μη στρατεύσιμους αμάχους και παθόντες αναπήρους της τουρκικής εισβολής του 1974. 

Κατ’ εξαίρεση, για το 2022 θα καταβληθεί στους δικαιούχους μαζί με την μηνιαία πληρωμή Τιμητικού Επιδόματος για τον Ιούλιο και εφάπαξ τιμητικό επίδομα ύψους €2.000, σε μια συνολική δόση, ανέφερε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Εγκρίθηκε επιπρόσθετα, το Τοπικό Σχέδιο Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου (2020), καθώς και η αύξηση των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων από 202 σε 220.