Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηλεκτρικό ρεύμα

Αντιμέτωποι με άνευ προηγουμένου αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται οι καταναλωτές οι οποίοι πλήττονται από την ακρίβεια. Τον Ιούνιο και Ιούλιο καταγράφηκε αύξηση κατά 22,5% στους λογαριασμούς.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου, ανέφερε πως, «δυστυχώς, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να μην μιλάμε για αυτού του επιπέδου αυξήσεις»

Ο κ. Αριστοδήμου, πρόσθεσε ότι, «οι εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χρεώνουν υπερβολικά, ενώ, υπάρχουν λύσεις για να πάρει ανάσες ο καταναλωτής»
Με αφορμή τις αυξημένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών επανέφερε την εισήγηση για επιβολή ανώτατης τιμής στο ρεύμα και ειδική φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα και διερωτάται γιατί οι αρμόδιοι και κάποια κόμματα δεν τοποθετούνται και επιλέγουν την σιωπή.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι  τιμή του ρεύματος για την περίοδο Ιουνίου -  Ιουλίου 2022 είναι αυξημένη  κατά 71% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και ότι τον Ιούνιο / Ιούλιο 2022, οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα από ότι πλήρωσαν στον προηγούμενό τους λογαριασμό.