Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πατρα λευκωσια συνεργασια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο της Πατρών ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου την έναρξη συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας.

«Υλοποιώντας τα μνημόνια συνεργασίας και τις ειδικές συμφωνίες που έχουμε συνυπογράψει, προσφέρουμε ήδη δυο μεταπτυχιακά διαπανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, συνεργαζόμαστε σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, ενώ μέσω της πρακτικής άσκησης των φοιτητριών και φοιτητών μας προσφέρουμε στην κοινωνία», είπε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Φίλιππος Πουγιούτας.

«Έχουμε κάνει πολλά αλλά να είστε σίγουροι ότι και τα δύο πανεπιστήμια θέλουν να κάνουν πολύ περισσότερα. Αυτή η συνεργασία και θα συνεχίσει και θα γίνει αποδοτική και αποτελεσματική και για τα δύο μέρη», σημείωσε με τη σειρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν μεταξύ άλλων τη σύσταση ομάδων εργασίας για την επεξεργασία διάφορων ιδεών και προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

«Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας έχει ήδη προβλέψει στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Εσωτερικών ένα κονδύλι ώστε να χρηματοδοτηθεί αυτή η πρακτική άρση άσκησης στις δομές της ιθαγένειας, είναι πολυετής δέσμευση», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος, Δρ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Το πρόγραμμα που θα προσφέρεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πατρών, έχει διάρκεια σπουδών δύο έτη και θα διδάσκεται εξ αποστάσεως, στα ελληνικά, με επιλογή για πλήρη ή μερική φοίτηση.

πατρα λευκωσια συνεργασια
πατρα λευκωσια συνεργασια
πατρα λευκωσια συνεργασια
πατρα λευκωσια συνεργασια
πατρα λευκωσια συνεργασια
πατρα λευκωσια συνεργασια