Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Οι δύο περιπτώσεις κατάρρευσης μπαλκονιών στην Πάφο σε διάστημα εικοσι-τεσσάρων ωρών και ο τραυματισμός πέντε συνολικά προσώπων, προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Δήμου Πάφου. 

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος σήκωσε το γάντι και απάντησε με οκτώ σημεία στο Νίκο Νουρή για την κατάρρευση των μπαλκονιών και για τις ευθύνες και αρμοδιότητες ενός εκάστου. Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών, αντί άλλης απάντησης δημοσιοποίησε αυτούσια την επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός στο Δήμαρχο Πάφου 

Με την επιστολή ο Νίκος Νουρής καλεί το Δήμο Πάφου να επιληφθεί του προβλήματος «αφού είναι ευθύνη της κάθε οικοδομικής Αρχής ο εντοπισμός, έλεγχος και η λήψη μέτρων σε περιπτώσεις επικίνδυνων οικοδομών, βάσει του Περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου». 
 

«Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις τα υποστατικά των οποίων τα μπαλκόνια κατέρρευσαν, εμπίπτουν στα δημοτικά όρια του Δήμου Πάφου και ως εκ τούτου, ο Δήμος Πάφου σαν η αρμόδια Αρχή οφείλει να προβεί στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος σήκωσε το γάντι που του έριξε το Υπουργείο Εσωτερικών με κατεπείγουσα επιστολή και απάντησε με οκτώ σημεία σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκαλεί η αποτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, διαχείριση του μεταναστευτικού από το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο όπως υποστηρίζει διασυνδέεται και με τη χρήση ακατάλληλων οικοδομών από αιτητές πολιτικού ασύλου και μετανάστες. 


Ενώ για τα δυο διατάγματα απαγόρευσης χρήσης και κατοίκησης δύο οικοδομών στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου σημειώνει ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες επέδειξαν ολιγωρία, γι αυτό και ο Δήμος Πάφου την ερχόμενη εβδομάδα θα προβεί σε έξωση των ενοίκων από τις δύο οικοδομές, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία. 

Ο κ. Φαίδωνος καλεί τέλος τον Υπουργό Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθεσία στην Βουλή με την οποία θα επιβάλλεται σε όλους τους ιδιοκτήτες που κατέχουν οικοδομές τουλάχιστον πέραν των 30 ετών, να εξασφαλίζουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό καταλληλόλητας.  Και όλα αυτά με τις έρευνες για τις δύο καταρρεύσεις να είναι σε εξέλιξη. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών αντί απάντησης , έδωσε στη δημοσιότητα την κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε χθες στον Δήμαρχο Πάφου.