Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η πανδημία του κορωνοϊού τρίζει εκ νέου τα δόντια της, καταγράφοντας αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, του ποσοστού θετικότητας και των νοσηλειών. 

Με τους επιδημιολογικούς δείκτες να έχουν κτυπήσει κυριολεκτικά «κόκκινο» ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) προχωρεί στην αύξηση κλινών στα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπο Χαριλάου

Έχουμε ξεπεράσει τους 100, 102, για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε όπως αναπτυχθούν και περισσότερες κλίνες ούτως ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια 

Επιπρόσθετες κλίνες θα αναπτυχθούν στα Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου καθώς και στην Αμμόχωστο με το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας να μένει εκτός εξίσωσης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου
 
Αποφασίστηκε όπως κλίσει ένας μικρός αριθμός κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και το προσωπικό το οποίο εργαζόταν εκεί να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Οι απανωτές αυξήσεις των κρουσμάτων και νοσηλειών είχαν ως αποτέλεσμα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής να προγραμματίσουν σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη. 


Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα

Θα ακούσω τις απόψεις των επιστημόνων και αν πρέπει να πάρουμε οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα θα πάρουμε. Θα κάνουμε αξιολόγηση της όλης κατάστασης μέχρι και την τελευταία στιγμή και θα αποφασίσουμε 

Με τον Υπουργό Υγείας να διαβεβαιώνει ότι τα νοσηλευτήρια είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα με το οποίο βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη η Κύπρος. 

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα σημείωσε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό αναμένεται να ριχθεί ακόμη ένα νοσηλευτήριο με 30 κλίνες.