Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εταιρεια υδρογονανθρακων κυπρου

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου είχε αντιπροσωπεία της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), κατά την οποία την ενημέρωσαν για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της ΕΥΚ.

Ανακοίνωση της ΕΥΚ αναφέρει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση, η αντιπροσωπεία της ΕΥΚ παρουσίασε στην Πρόεδρο της Βουλής τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Εταιρείας, καθώς και τον τρόπο που συμβάλλει στην προώθηση των δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Επίσης, έγινε ανάλυση των νέων αρμοδιοτήτων που έχει πρόσφατα αναλάβει η ΕΥΚ για την υποστήριξη της πολιτικής για την Πράσινη Οικονομία και των δράσεων που θα αναλάβει η Εταιρεία, μεταξύ άλλων για τη μελέτη του δυναμικού για υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Ακόμα, με την Πρόεδρο της Βουλής συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και πώς αυτές επηρεάζουν θετικά τις προοπτικές για τα κυπριακά κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Την ΕΥΚ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  Τούλα Ονουφρίου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώτα Λάμπρου και ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή Δημήτρης Φεσσάς.

Η Πρόεδρος της ΕΥΚ, Τούλα Ονουφρίου, δήλωσε μετά την συνάντηση με την κ. Δημητρίου ότι "η ΕΥΚ είναι στη διάθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων, των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για να παρέχει τεχνοκρατική ενημέρωση στα θέματα αρμοδιότητάς της".

Πρόσθεσε ότι με την καθοδήγηση της Πρόεδρου της Βουλής θα επιδιώξουμε την αναβάθμιση αυτής της τεχνοκρατικής ενημέρωσης, αλλά και στο να λαμβάνουμε οποιαδήποτε εισήγηση σχετικά με τον τομέα μας".

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής κα Δημητρίου εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζει η ΕΥΚ με την εμπειρογνωμοσύνη της και τη σημαντική συμβολή της στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης στον τομέα υδρογονανθράκων, αλλά και προς την ενεργειακή μετάβαση, καταλήγει η ανακοίνωση.