Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αποπειρα φονου οροκλινη

Μισή ώρα πριν από τις 06:00 την αυγή, και ισχυρή έκρηξη σηκώνει στο πόδι την περιοχή της Ορόκλινης στη Λάρνακα. 

Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από την πόρτα του οδηγού, σε όχημα τύπου βαν, το οποίο οδηγούσε τριαντάχρονος από την Ρουμανία. 

Λίγα μόλις μέτρα από την πολυκατοικία όπου διαμένει, και ενώ βρισκόταν στον δρόμο για τη δουλειά, η ισχυρή έκρηξη τινάζει κυριολεκτικά το όχημα και τη γύρω περιοχή. 

Ο 30χρονος, τραυματισμένος, καλεί σε βοήθεια. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου:

Στις 05:30 περίπου το πρωί εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος φαίνεται να είχε τοποθετηθεί από προηγουμένως εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 30χρονος οδηγός να μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας όπου αυτή την στιγμή υποβάλλεται σε εγχείρηση στο χέρι. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου

Τον ήθελαν νεκρό…

Το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς οι άγνωστοι που κρύβονται πίσω από την εγκληματική ενέργεια, να νοιαστούν για πιθανές απώλειες αθώων πολιτών, καταδεικνύει, σύμφωνα και με αρμόδια πηγή, πως ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον 30χρονο.
 
Οι ανακριτές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ελεγχόμενος χρονικά ή εξ αποστάσεως. 

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα καταδείξει και εάν οι δράστες

  •  Ήξεραν οι άγνωστοι το πρόγραμμα του 30χρονου; 
  •  Τον παρακολουθούσαν χωρίς να τους αντιληφθεί; 


Ανάμεσα στους φακέλους που ξεσκονίζουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας είναι και ο φάκελος υπόθεσης που καταγράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2020, όταν είχαν εντοπιστεί σε ανοικτό χώρο στην Αραδίππου πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί με τηλεχειριστήρια έτοιμοι για χρήση. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης

Εξετάστηκε από πυροτεχνουργούς όπου και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια . Διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν ότι πράγματι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος ο οποίος πυροδοτήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες . Αν μιλάτε για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν πριν από λίγο καιρό από την αστυνομία και αυτό διερευνάται είναι αντικείμενο διερεύνησης και αυτό. Σίγουρα γίνονται εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση

Από την σκηνή παραλήφθηκε το υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθούν πιθανές ύποπτες κινήσεις λίγο πριν από την έκρηξη στο όχημα του 30χρονου.

βομβα
βομβα
βομβα
βομβα
βομβα
λαρνακα