Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουριστες

Στο 5% ανήλθε το ποσοστό των πτήσεων που ακυρώθηκαν τον Ιούνιο, ενώ έχει ακυρωθεί και το 2% των πτήσεων για τον Ιούλιο και Αύγουστο. 

Το χάος που επικρατεί σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δεν αφήνει ανεπηρέαστη την Κύπρο. Ωστόσο είμαστε σύμφωνα με τους αρμοδίους σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Αν και αναμένονται δύσκολοι μήνες 

«Η Κύπρος δεν επηρεάζει τόσο πολύ και όσον αφορά καθυστερήσεις τόσο στη Λάρνακα όσο και στην Πάφο παρόλο που γύρω το 50% είχε καθυστερήσεις εντούτοις οι καθυστερήσεις δεν ήταν πέραν της μιας ώρας σε αντίθεση με άλλα αεροδρόμια που οι καθυστερήσεις είναι τρεις και τέσσερις ώρες», ανέφερε η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Βασίλη Σταματάρη, «αν ένα αεροσκάφος θα έρθει από Βιέννη από Φρανκφούρτη από Λονδίνο από οπουδήποτε όπου εκεί παρουσιάζονται οι καθυστερήσεις έμμεσα επηρεαζόμαστε και εμείς» 

Οι ακυρώσεις πτήσεων, οι πολύωρες καθυστερήσεις και οι απώλειες αποσκευών ταλαιπωρούν και στοιχίζουν στους ταξιδιώτες. Γι’ αυτό καλό είναι όσοι θα ταξιδέψουν για το εξωτερικό, να γνωρίζουν τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών. 

«Μια καθυστέρηση πτήσης μερικών ωρών σίγουρα τουλάχιστον με παροχή κάποιων γευμάτων στον χώρο του αεροδρομίου αν θα αλλάξει μέρα και θα πρέπει να μείνουν σε ξενοδοχείο τα μεταφορικά η σίτιση και το ξενοδοχείο πληρώνονται από την εταιρεία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου.   

Σημαντικό να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες, είναι και το γεγονός πως σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης, έχουν δικαίωμα να επιλέξουν.

Να αναφερθεί πως εάν δεν γίνει ενημέρωση για ακύρωση της πτήσης από την εταιρεία τουλάχιστον 14 μέρες προηγουμένως, ο επιβάτης έχει δικαίωμα αποζημίωσης.

Μόνο εάν ο αερομεταφορέας αποδείξει ότι η ακύρωση οφείλεται σε έκτακτες περιστάσεις, δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αποζημίωση.