Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσοκομειο ασθενης

Διαχρονικό αίτημα της ΟΣΑΚ ο θεσμός του συνηγόρου του ασθενούς για επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν εντός και εκτός του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ).

Την προηγούμενη εβδομάδα οργανωμένοι ασθενείς βρέθηκαν στο Προεδρικό και τα είπαν με τον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω για τον θεσμό. Κατά τη συνάντηση εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και έδωσαν τις εισηγήσεις τους για διαφοροποίηση του νομοσχεδίου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΑΚ, Πάμπος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως θα επανέλθουν στο αρχικό σχεδιασμό του θεσμού του συνηγόρου του ασθενούς παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις υπήρξαν στο νομοσχέδιο.  

«Ο θεσμός του συνηγόρου του ασθενούς, ναι μεν θα υπάγεται κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας αλλά θεσμικά θα δίδει καθαρά αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι λειτουργοί θα δίνουν αναφορά στα νοσοκομεία αλλά απευθείας θα υπάγονται κάτω από τον θεσμό του συνηγόρου», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο διορισμός του επικεφαλούς του συνηγόρου του ασθενούς θα γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στόχος να επεμβαίνει θεσμικά εκεί που χρειάζεται για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

«Από τη στιγμή που θεσμικά θα υπάρχει αυτή η λογική οτιδήποτε θα άπτεται θεμάτων ασθενών είτε εκτός είτε εντός του Συστήματος Υγείας ο θεσμός του συνηγόρου θα είναι για να τα βλέπει, να αντιμετωπίζει και να τα προωθεί εκεί όπου χρειάζεται», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΑΚ.

Τις ολοκληρωμένες εισηγήσεις των οργανωμένων ασθενών αναμένει το Προεδρικό ώστε να δοθούν επίσημες οδηγίες στο Υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για να τεθεί προς ψήφιση.

«Στόχος είναι να οδηγηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από τις θερινές διακοπές. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.