Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φραχτης πρασινη γραμμη αστρομεριτης συρματομπλεγμα

Παγκοινοτική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 20:00 το βράδυ οι κάτοικοι των επτά κοινοτήτων της περιοχής του Αστρομερίτη για το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στη γραμμή αντιπαράταξης.

Αποφασισμένοι να σταματήσουν την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων στην περιοχή τους είναι κάτοικοι των κοινοτήτων Ακακίου, Αστρομερίτη, Αυλώνας, Δένειας, Περιστερώνας, Κατωκοπιάς και Μάμμαρι, αφού όπως αναφέρουν δεν λύνουν το πρόβλημα με τους μετανάστες από τα κατεχόμενα, αλλά αντίθετα κάνουν τη ζωή τους δύσκολη

«Δυσκολεύει την πρόσβαση των κατοίκων στην εν δυνάμει περίκλειστη περιοχή. Κάθε σπιθαμή από αυτή την έκταση από την κατοικημένη περιοχή Πέριστερώνα, του αστρομερίτη, το Ακάκι μέχρι το συρματόπλεγμα είναι καλλιεργημένη αναπτυγμένη. Μένουν πίσω από το συρματόπλεγμα στην ουδέτερη ζώνη μένουν στην ολότητα του νέα ζευγάρια με μικρά παιδία», είπε το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακακίου, Άρτεμης Ασπρής. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Ασπρής, επισήμανε πως «στην εκδήλωση θα ακούσουμε όλο τον κόσμο και εκεί θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα και αποφάσεις οπωσδήποτε η εκδήλωση θα τελειώσει με αποφάσεις».

Ο Υπουργός είναι σε επικοινωνία με τους κοινοτάρχες και όπου χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν, δηλώνει ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Λοΐζος Μιχαήλ.

«Σκοπός δεν είναι ούτε να στερήσουμε το δικαίωμα σε κανένα ο οποίο έχει την περιουσία του στην νεκρή ζώνη να μην πηγαίνει. Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τους κατοίκους και τους γεωργούς μας και οποιοδήποτε άλλο έχει εργασία εντός της νεκρής ζώνης», δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων έχει αναγκάσει τους διακινητές να αναζητούν άλλες διόδους για να διοχετεύουν μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές.