Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σαββας αγγελιδης

Στην αυξητική τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης σε επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Νομική Υπηρεσία για τους λειτουργούς της.

«Η υποχρέωση για τακτική κατάρτιση των μελών της Νομικής Υπηρεσίας, που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με παιδιά, ευάλωτους μάρτυρες, καθίσταται ακόμη περισσότερο αναγκαία, δεδομένου και των ανησυχητικών επιπέδων αύξησης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάββας Αγγελίδης.

Αποτέλεσμα των αυξημένων κρουσμάτων ήταν και η καταχώρηση ενός σημαντικού αριθμού υποθέσεων στο Κακουργιοδικείο και τα Επαρχιακά Δικαστήρια. Γι’ αυτό και επιδίωξη της Νομικής Υπηρεσίας είναι η όσο το δυνατό καλύτερη παρουσίαση των υποθέσεων με θύματα παιδιά, στα Δικαστήρια.

«Δυστυχώς έχω εκδικάσει αρκετό αριθμό υποθέσεων που αφορούν σε παιδιά μάρτυρες και θύματα με πλείστους από εσάς εκπρόσωπους της κατηγορούσας αρχής. Επομένως μοιραζόμαστε μια κοινή πορεία με ένα και μοναδικό σκοπό. Την προστασία του παιδιού και την εξακρίβωση της αλήθειας», σημείωσε η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, Έλενα Εφραίμ.

«Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ στην τεράστια βελτίωση η οποία παρατηρείται στην αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων από την νομική υπηρεσία τόσο στην αξιολόγηση και προώθηση των υποθέσεων αλλά και στην ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται τα παιδιά μάρτυρες», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου.

Το σεμινάριο περιελάμβανε και διάλεξη από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Όλγα Θεμελή.