Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ατυχημα εθνικη φρουρα

Ο τρόπος πτώσης του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ από το ελικόπτερο στη θάλασσα αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της έρευνας που διεξάγεται για να διαπιστωθούν τα αίτια τραυματισμού του χθες σε προγραμματισμένη άσκηση που πραγματοποιείτο στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης διέταξε έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο υποδιοικητής του Επιχειρησιακού Στρατηγείου, Ταξίαρχος Σολωμού Σολωμός, πρώην Διοικητής Καταδρομών, με εκτεταμένη εμπειρία στα θέματα εκπαίδευσης των Λοκατζίδων.

Η άσκηση περιλάμβανε τρία σενάρια. Το πρώτο σενάριο που σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας έγινε με επιτυχία, ήταν η κατάβαση από ελικόπτερο με σχοινιά, το δεύτερο ήταν το άλμα στο νερό και το τρίτο ακυρώθηκε μετά τον τραυματισμό του 27χρονου ΣΥΟΠ.

«Περίπου 8 μέτρα γίνεται το άλμα . Απευθείας από το ελικόπτερο πηδάς χωρίς βοήθεια σχοινιού ή κάτι άλλο ελεύθερη πτώση στο νερό. Αυτό διερευνούμε αυτό διέταξε και με την έρευνα ο κύριος αρχηγός για να διαπιστώσουμε πως έγινε το συμβάν δεν έχουμε κάποια στοιχεία», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερή.

Οι στιγμές μετά την πτώση

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου άμυνας Χρίστος Πιερή αναφέρθηκε και στις στιγμές που ακολούθησαν του τραυματισμού του ΣΥΟΠ καταδρομέα.

«Ήταν καθαρό νερό και έπρεπε να προσγειωθεί στο νερό. Όταν έπεσε αντιλήφθηκαν βάση των σχεδίων που υπάρχουν διότι πρέπει να βγει στην επιφάνια επειδή πρέπει να κάνουν και ένα χαρακτηριστικό σημάδι ότι είναι εντάξει δεν έγινε αυτό . Έγινε επαναστροφή του ελικοπτέρου είδαν ότι υπήρχε πρόβλημα. Ειδοποιήθηκε άμεσα το σκάφος της λιμενικής που υποστήριζε την δράση ως ασφάλεια και τον περισυνέλεξε και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό νοσοκομείο», είπε ο κ. Πιερή.

Ο 27χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάσταση του παραμένει πολύ κρίσιμη.