Τηλεόραση Ραδιόφωνο
self test κορωνοιος

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού επέφερε αυξημένη ζήτηση στην πώληση των self test από τα φαρμακεία και το Υπουργείο Υγείας εντοπίζει φαινόμενα αισχροκέρδειας στην τιμή πώλησης των test.

«Εντοπίσαμε ότι κάποια φαρμακεία πωλούν self test σε συσκευασίες του ενός ή ακόμη υπάρχουν συσκευασίες μεγαλύτερες και τα πωλούν, τα ανοίγουν και τα πωλούν ένα-ένα το οποίο αντικανονικό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων, Καρολίνα Στυλιανού.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να επιβεβαιώσουν εάν υπάρχει έλλειψη self test στην αγορά, όπως επικαλούνται τα φαρμακεία με αποτέλεσμα να πωλούν τα test ανά τεμάχιο και μάλιστα σε υψηλές τιμές.

Ενώπιον του Υπουργείου Υγείας έχουν περιέλθει και περιπτώσεις στις οποίες αντί των self test πωλούνται rapid test κάτι που, με βάση τις οδηγίες, δεν επιτρέπεται. 
Μετά τα παράπονα και τις καταγγελίες, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί, με τα Υπουργεία Εμπορίου και Υγείας ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα να έχουν αρχίσει τις διαδικασίες ώστε να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή πώλησης ενός τεμαχίου self test.

«Ήδη ενημερώθηκαν οι φαρμακευτικές, η αρχή τεχνολογικού όταν εντοπιστήκαν τέτοια φαινόμενα, δεν σημαίνει ότι είναι γενικευμένο. Είμαστε σε συνεννόηση από την περασμένη εβδομάδα με το Υπουργείο Εμπορίου ακριβώς για να μπει μια τιμή η οποία να είναι και προσιτή προς του πολίτες αλλά και να μην είναι παραφουσκωμένη», εξήγησε κα Στυλιανού.

Το πόσο πώλησης με βάση το πλαφόν θα είναι ανάλογο με αυτό των τιμών που ήδη ισχύουν στην αγορά, και αναμένεται να κλειδώσει την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα ολοκληρωθούν οι έρευνες που διεξάγονται.