Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα πυρκαγια

Κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά που μαινόταν επί τέσσερις ημέρες στην κατεχόμενη Καντάρα. 


Η ισχυρή καταιγίδα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής βοήθησε στην πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ant1live ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Όπως είπε, μετά από αυτή την εξέλιξη, τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών που επιχειρούσαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, δεν θα χρειαστεί να επιχειρήσουν το Σάββατο στις πυρόπληκτες περιοχές.
Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε ότι αυτό το σενάριο είναι πολύ απομακρυσμένο δεδομένου και της βροχής που σημειώθηκε. 

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Twitter των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, "εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Νίκο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή κοινότητα για βοήθεια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς και ευχαριστεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία για τη στήριξή τους στον Ερσίν Τατάρ και όλους όσοι επηρεάστηκαν".


Φωτογραφία που ανήρτησε χρήστης στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου: 

κατεχομενα

Ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα


Τεράστια είναι η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Η περιβαλλοντική καταστροφή μέχρι στιγμής είναι ανυπολόγιστη, με την καμένη έκταση προσεγγίζει τα 20 χιλιάδες στρέμματα.