Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος κυπρος κρουσματα

Αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα το ποσοστό θετικότητας των κρουσμάτων κορωνοϊού, με το Υπουργείο Υγείας να ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει θέμα επιβολής μέτρων.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Υπουργείου Υγείας την περίοδο 16-23 Ιουνίου εντοπίστηκαν 7,263 θετικά περιστατικά μέσα από 74, 362 εργαστηριακές εξετάσεις. Το ποσοστό θετικότητας εκτοξεύτηκε στο 9,77% με την Κύπρο να μετράει συνολικά 504,717 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, αύξηση καταγράφηκε και στις νοσηλείες οι οποίες έφτασαν τις 47. Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ ένα άτομο νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας παρακολουθούν τα δεδομένα και αξιολογούν την κατάσταση. Στην παρούσα φάση δεν γίνονται σκέψεις για επαναφορά οποιουδήποτε μέτρου, ωστόσο αν χρειαστεί θα ληφθούν και μέτρα», ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, και συστήνει τη χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, ιδιαίτερα από άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και από άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

«Θα πρέπει να τηρούνται να μην θεωρήσουμε ότι είναι θέμα διαταγμάτων τα μέτρα, αλλά θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι αυτοί που δεν έχουν λάβει την 3η δόση ή την 4η και πρακτικά δεν είναι καλυμμένοι από την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, θα πρέπει να επανέλθουμε στο να λειτουργήσουμε ξανά τα εμβολιαστικά μας κέντρα και να παροτρύνουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ. Χάρης Αρμεύτης.

Στο μεταξύ σήμερα ανακοινώθηκαν και δύο θάνατοι. Πρόκειται για έναν 37χρονο ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Αύγουστο και μία 89χρονη που απεβίωσε την περασμένη βδομάδα.