Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αβρααμ

Οι λογαριασμοί του ρεύματος προκαλούν «πονοκέφαλο». Όχι όμως για όλους. Ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ βρήκε την λύση και μοιράζεται την μέθοδο του που κάνει… θαύματα.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», πρόθυμος να βοηθήσει τα νοικοκυριά, δήλωσε ότι, «το μυστικό είναι να αποβάλουμε από το σπίτι μας όλα τα «κατοικίδια» που μας τρώνε το ρεύμα». Ποια είναι αυτά:

Δούρειος ίππος

Το πρώτο «κατοικίδιο», έχει άμεση σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο και πολύ περισσότερο με τα κλιματιστικά. Τα κλιματιστικά χρειάζονται συντήρηση για θέματα υγιεινής αλλά και καλύτερης απόδοσης.

«Απαγορευτικό», θεωρεί ο κ. Γεωργίου, το κλιματιστικό να είναι κάτω από 25 βαθμούς, αφού όπως είπε το καλοκαίρι ανεβάζουμε τις θερμοκρασίες και τον χειμώνα τις χαμηλώνουμε.

Άλλη μια οικιακή συσκευή που προσθέτει σημαντικά στον λογαριασμό μας όπως ανέφερε, είναι το στεγνωτήριο. Καλεί τον κόσμο αυτή την περίοδο να αξιοποιήσει αιολική και ηλιακή ενέργεια για να στεγνώσει τα ρούχα του.

Φαντασματάκι

Το «φαντασματάκι» έχει να κάνει με όλες τις συσκευές που έχουμε σε αναμονή και δεν τις χρησιμοποιούμε.

Ένα παράδειγμα που ανέφερε ο κύριος Γεωργίου είναι όταν βγάζουμε το τηλέφωνο από την φόρτιση…αλλά δεν μπαίνουμε στον κόπο να σβήσουμε και την πρίζα.

 Η συμβουλή του: Κλείνουμε τις πρίζες που δεν χρησιμοποιούμε.

Τσιβίτζι

Επέλεξε αυτό το έντομο, γιατί είναι αυτό που 24 ώρες το 24ωρο, «μας πίνει το αίμα». Έτσι χαρακτηρίζει την «φύσια» που αφήσαμε πάνω στην πρίζα και «βαριόμαστε» να την βγάλουμε. Είναι σημαντικό σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή και να κλείσουμε την πρίζα αλλά και να αφαιρέσουμε την «φύσια».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ, Αβραάμ Γεωργίου: