Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αλογα

Το Κόμμα για τα Ζώα καταγγέλει ότι ακόμη μια φορά ένα άλογο του Ιππόδρομου που θεωρήθηκε "άχρηστο" αφέθηκε να πεθάνει αβοήθητο και εγκαταλελειμμένο από τον κηδεμόνα του.

Επικαλούμενο «έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες» το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει ότι το άλογο μετά από αιμορραγία στη μύτη θεωρήθηκε ότι είναι «άχρηστο» πλέον και αφέθηκε εκτεθειμένο στον ήλιο και στη ζέστη, χωρίς νερό, σε ένα περιφραγμένο χώρο έως ότου πεθάνει. Σύμφωνα με το Κόμμα, το ζώο δεν έτυχε φροντίδας από κτηνίατρο, ενώ αναφέρει ότι δεν ήταν επιλογή η ευθανασία λόγω κόστους.

Προσθέτει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό στον ιππόδρομο αφού κάθε μήνα σε πέραν των δέκα αλόγων γίνεται «ευθανασία» με τη γνωστή, όπως αναφέρει, άθλια κατάσταση του στίβου και της κακής συντήρησης, με τα άλογα να πέφτουν μέσα σε λακκούβες. Διερωτάται πότε θα σταματήσει αυτή η άθλια, εγκληματική και σοβαρής μορφής κακομεταχείρισης των αλόγων. Λέει επίσης ότι ενώ το Κόμμα επικοινώνησε την Πέμπτη με λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, υπεύθυνο για την ευημερία των ζώων και κατάγγειλε επίσημα τη σοβαρότητα της κατάστασης «δεν έγινε κάτι άμεσα και κανένας λειτουργός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών δεν ανταποκρίθηκε για να επισκεφθεί άμεσα τον χώρο». 

Απάντηση στο Κόμμα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία

Στις καταγγελίες ότι ειδοποιήθηκε λειτουργός της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας πριν πεθάνει το άλογο και δεν υπήρξε ανταπόκριση με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρό, η Κτηνιατρική Υπηρεσία απαντά ότι το άλογο ήταν ήδη νεκρό όταν ειδοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, δήλωσε ότι, «το άλογο ήταν ήδη νεκρό όταν εμείς ειδοποιηθήκαμε και έδωσα οδηγίες στους συνεργάτες μου για να διευθετήσουν τη σχετική επίβλεψη του θέματος». 

Σε ότι αφορά την πληροφόρηση που είχαν, ανέφερε πως, «οι συνεργάτες μου επικοινώνησαν με τον ιππόδρομο και η πληροφόρηση ήταν γενικής φύσεως, ότι δηλαδή το άλογο ήταν στον ήλιο χωρίς νερό, χωρίς φαγητό» ανέφερε. 

Ο κύριος Πίπης, σημείωσε ότι, τους ανέφεραν ότι ένα άλογο υπέστη ένα ατύχημα, είχε ένα κάταγμα σε ένα από τα οστά του στα πόδια, και κατέληξε.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία για τα Ζώα. 
 

αλογα
αλογα