Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εφημερευοντα ιατρεια

Σε 16 μέρες η πρώτη επίσημη για τα εφημερεύοντα ιατρεία. 

Σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας και στην παρουσία εκπροσώπων του Οργανισμούς Ασφάλισης Υγείας, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών υγείας και των γιατρών αποφασίστηκε ο τρόπος και η ημερομηνία λειτουργίας των ιατρειών, η οποία έχει οριστεί για τις 9 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, «τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Γενικού Συστήματος Υγείας και έτσι η έναρξη θα γίνει από υποδομές του ΟΚΥΠΥ ως και ο μεγαλύτερος πάροχος υγείας στην Κύπρο. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τα κέντρα υγείας σε όλες τις επαρχίες». 

Σε πρώτη φάση τα εφημερεύοντα ιατρεία θα στελεχώνονται αποκλειστικά από γιατρούς του ΟΚΥΠΥ οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με το χώρο και εξοπλισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ενώ αν παραστεί ανάγκη θα ριχτούν στη μάχη και ιδιώτες ιατροί. 

«Ωστόσο μέχρι την 1η Οκτωβρίου ο ΟΑΥ θα πρέπει να εντοπίσει και άλλα ιατρικά κέντρα για να ενισχύσει αυτό το εγχείρημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών», δήλωσε ο κύριος Αθανασίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι μετά την 1η Οκτωβρίου να αυξηθούν τα εφημερεύοντα ιατρεία κάθε επαρχίας και ο ΟΑΥ καλείται να βρει ιδιωτικά κέντρα υγείας στα οποία θα στεγάζονται και οι ιδιώτες προσωπικοί γιατροί.