Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Israel Park Τρούλλοι

Τα εγκαίνια του εκδρομικού χώρου “Israel Park” τέλεσαν χθες Τρίτη 21 Ιουνίου, στην ακριτική Κοινότητα Τρούλλων, της επαρχίας Λάρνακας, ο  Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, στην παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, Όρεν Ανόλικ και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αναφέρεται ότι «η δημιουργία του εκδρομικού χώρου αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ η οποία αγκαλιάστηκε από το Τμήμα Δασών και από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος». 

Προστίθεται η Πρεσβεία του Ισραήλ χρηματοδότησε το έργο με το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ, ενώ μέρος των εξόδων καλύφθηκε από το Τμήμα Δασών και την Κοινότητα Τρούλλων.

Αναφέρεται ότι «το έργο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η συνεργασία των δύο κρατών δεν περιορίζεται μόνο στο πολιτικό κομμάτι, αλλά είναι πολυεπίπεδη με προεκτάσεις σε όλους τους τομείς».

Το έργο, συνεχίζει η ανακοίνωση, καλύπτει ένα κενό στην περιοχή, προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες ένα χώρο για χαλάρωση και δασική αναψυχή. Επίσης, η οικολογική σημασία του έργου είναι τεράστια αφού θα δώσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού προς το δάσος, θα καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και θα μεταδώσει στις νέες γενιές τη νοοτροπία για προστασία και αγάπη προς τα δάση και το φυσικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, ο χώρος αποτελεί κρατικό δάσος το οποίο έχει εκμισθωθεί πρόσφατα στην Κοινότητα Τρούλλων, είναι έκτασης 5 000 m2 παρέχει διάφορες διευκολύνσεις στον επισκέπτη, μεταξύ των οποίων χώρους υγιεινής, στέγαστρο, πόσιμο νερό, τραπεζοκαθίσματα και ψησταριά, ενώ είναι προσβάσιμος και σε ΑμεΑ.

Israel Park Τρούλλοι
Israel Park Τρούλλοι
3