Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Άψογα ανταποκρίθηκε σε σοβαρό περιστατικό με ξένο διπλωμάτη το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Στο συμβάν αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/06) στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

«Πριν τρεις εβδομάδες σημειώθηκε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό με ένα ξένο διπλωμάτη και η Μονάδα Πρώτων Βοηθειών ανταποκρίθηκε άψογά και πήραμε και ευχαριστίες από τη ξένη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας. 

Την ίδια ώρα, μίλησε για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της Υγείας. Βαρυφορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα του την ερχόμενη εβδομάδα καθώς θα κάνει αυτοψίες σε Νοσοκομεία της χώρας και θα έχει συναντήσεις που θα φέρουν εξελίξεις σε πολλά μέτωπα. 

Αυτοψία στα Νοσοκομεία της Κύπρου

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να επισκεφθεί όλα τα Νοσοκομεία της Κύπρου προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις ομάσσι την κατάσταση που επικρατεί. Θα κάνει αρχή τη Δευτέρα με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ).

«Έχουμε βάλει στόχο τις επόμενες τρεις – τέσσερις εβδομάδες να επισκεφθούμε τα νοσοκομεία. Ξεκινούμε από τη Λάρνακα και θα κάνουμε ανασκόπηση για κάποια μέτρα που έχουμε πάρει τους τελευταίους δυο – τρεις μήνες, τα οποία δουλεύουν σωστά. Την ίδια ώρα, θα δούμε τι πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε παραδοχή ότι πριν από τέσσερις μήνες το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση καθώς εντοπίζονταν προβλήματα στο ΤΑΕΠ, στην Εντατική και στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης.

Εξέφρασε ευχαριστίες στον Επιστημονικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Αδάμο Χατζηπαναγή, τονίζοντας πως βρίσκεται ανελλιπώς στο πόστο του με αποτέλεσμα να βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό η κατάσταση. 

Πώς θα αξιοποιηθεί η ΜΕΘ του ΓΝ Λάρνακας

Επίσημανε, επίσης, πως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που στήθηκε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αξιοποιείται με το τέλος της πανδημίας για τις ανάγκες του Γενικό Νοσοκομείου Λάρνακας. 

«Γίνεται αξιοποίησης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που στήθηκε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μετά που τέλειωσε η πανδημία ενισχύσαμε τη Μονάδα και μεταφέρθηκε μια αξιόλογη Διευθύντρια από τη Λευκωσία στη Λάρνακα. Θα την επισκεφθώ και αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα είμαστε εκεί για να δοθούν λύσεις», δήλωσε ο κ. Χατζηπαντέλα. 

Αρχές Ιουλίου πέντε νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο ΓΝ Αμμοχώστου

Αρχές Ιουλίου θα εγκατασταθούν στη νέα πτέρυγα του Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης. 

«Ενημερώθηκα πριν από δύο ημέρες πως θα εγκατασταθούν πέντε νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης αρχές Ιουλίου στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Θα μπει το νερό στο αυλάκι ώστε να έρθουν και τα υπόλοιπα μηχανήματα όπως υποσχεθήκαμε στον κόσμο», επισήμανε ο Υπουργός Υγείας. 

Κρίσιμη η σύσκεψη της Πέμπτης για τα εφημερεύοντα ιατρεία

Κρίσιμη θεωρείται η σύσκεψη που έχει την ερχόμενη Πέμπτη με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων. Εντολές έδωσε ο Υπουργός Υγείας στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για κατάρτιση τριών πλάνων ετοιμότητας προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο φλέγον ζήτημα. 
 
«Ήδη την Παρασκευή είχα κάνει αρκετές συναντήσει με τους εμπλεκομένους φορείς για να βρούμε λύσεις για αυτά τα προβλήματα. Είμαστε σε καλό δρόμο και σε μια από τις συναντήσεις που είχα με τη διεύθυνση του ΟΑΥ δόθηκαν εντολές για πλάνο Α, Β και Γ. Έχουμε τρία πλάνα ώστε εάν το πρώτο πλάνο δεν λειτουργήσει να μπορούμε να πάμε στο επόμενο ώστε να είμαστε σε θέση σε θέση την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την έναρξη της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρειών που τόσο πολύ ανάγκη τα έχει ο κόσμος», τόνισε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Στόχος, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, είναι να λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες, τονίζοντας πως είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους ιατρούς του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). 

«Θα υπάρξει καλή θέληση γιατί όταν πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις οι γιατροί του ΟΚΥπΥ βάζουν πάνω από όλα το καλό του κόσμου και όχι των συντεχνιών», ανέφερε. 

Στα σκαριά συμφωνία με το Ισραήλ για σημαντικό τομέα της Υγείας

Την ερχόμενη Τρίτη ο Υπουργός Υγείας θα δεχθεί επίσκεψη με τον Ισραηλινό ομόλογο του προκειμένου να δρομολογηθεί μια πολύ σημαντική συμφωνία που αφορά τον τομέα της Υγείας της Κύπρου. 

Παράλληλα, τους επόμενους μήνες αναμένονται επισκέψεις από τους Υπουργούς Υγείας της Λιθουανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. 

«Εγκαινιάζουμε αρκετές επισκέψεις από Υπουργούς Υγείας από χώρες του εξωτερικού. Στόχος να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες χώρες που είναι πιο μπροστά από εμάς στον τομέα της υγείας προκειμένου να συνάψουμε συμφωνίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηπαντέλα.