Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑμοντάρισταΠλανα Βροχές

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι καλοκαιρινές νεροποντές εξακολουθούν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Ειδικότερα στο Δήμο Στροβόλου, οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στην βιομηχανική περιοχή Στροβόλου και στην λεωφόρο Τσερίου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, το προβλημα αναμένεται να περιοριστεί με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων. 


«Έχουν γίνει ήδη δύο έργα στη Λεωφόρο Αθαλάσσας και εκκρεμεί ένα άλλο το οποίο ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ένα άλλο έργο δρομολογείται στη Βιομηχανική περιοχή Στροβόλου και βεβαίως υπάρχει το ζήτημα με τη Λεωφόρο Τσερίου, με την αταξία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια που ευελπιστούμε βεβαίως πολύ σύντομα το πρόβλημα αυτό να λυθεί», ανέφερε ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. 

Διαβεβαίωσε πως εντός Ιουλίου θα προκηρυχτούν, οι προσφορές για ανακατασκευή της Λεωφόρου Τσερίου, ώστε να λυθεί και το πρόβλημα με τις πλημμύρες. Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων βρέθηκε και ο Δήμος Λατσιών, όπου σύμφωνα με το Δήμαρχο, προέκυψαν κάποια προβλήματα, όχι όμως στο βαθμό που υπήρχαν άλλες χρονιές. Ο Δήμος έχει ήδη διενεργήσει υδρολογική έρευνα και προχωρά σε νέα αντιπλημμυρικά έργα. 

«Κάθε μέρα βλέπουμε ότι βλαστούν νέα σπίτια, νέες αναπτύξεις, οπόταν πρέπει η συγκεκριμένη μελέτη να ανανεώνεται. Κάποια έργα θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, τα οποία είναι εύκολα και κάποια άλλα θα γίνουν σε βάθος χρόνου. Όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο το καλύτερο», ανέφερε ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πητταράς. 

Οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στο Δήμο Αραδίππου, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως κάθε φορά βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. Οι δρόμοι πλυμμήρισαν και το νερό μπήκε ξανά στα σπίτια τους. 


«Εγέμησε η κουζίνα κάτω, το σπίτι του γείτονα πλημμύρισε τελείως. Περνούσαν τα αυτοκίνητα και με τα κύμματα τους περισσότερο νερό στα σπίτια του κόσμου. Δεν ξέραμε τι θα κάνουμε σε αυτό το μαχαλά.», δήλωσε κάτοικος του Δήμου Αραδίππου, Τάκης Ττόουλος. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ένα 24ωρο ανταποκρίθηκε συνολικά σε 43 κλήσεις για βοήθεια, από τις οποίες οι 29 αφορούσαν ειδικές εξυπηρετήσεις μεταξύ των οποίων περιστατικά πλημμύρας και άλλες 14 για πυρκαγιές. 

«Είχαμε δεχθεί σύνολο 15 κλήσεις που αφορούσαν 4 ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων στη Βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, χωρίς ευτυχώς οποιοδήποτε προβλήματα στους επιβαίνοντες. Είχαμε τρεις αντλήσεις από υπόγεια κατοικιών στην περιοχή Καλλιθέας και στο Δάλι», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής. 

Τα δεδομένα που κατέγραψαν οι σταθμοί της μετεωρολογικής υπηρεσίας, καταδεικνύουν την ένταση της βροχόπτωσης που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, την ώρα που βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το πρωί κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα. 


«Στην περιοχή του σταθμού Ραδιοβολήσεων Αθαλάσσας, εκεί που είναι το κλειστό πενηντάρι, σημειώθηκαν σε τρεις ώρες που ήταν η έντονη διάρκεια της βροχής, με τον έντονο χαρακτήρα 47 χιλιοστά βροχής, που είναι περίπου, 6μιση φορές την κανονική του σταθμού για τον μήνα Ιούνιο», ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης. 

Βροχές σημειώθηκαν και σήμερα, αν και πιο ήπιε από χθες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας ήπιες βροχοπτώσεις αναμένονται και για αύριο.