Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βράδυ Πέμπτης (26/05) και στην Αστυνομία σημαίνει συναγερμός. Άνδρας 69 χρονών εισέρχεται σε σταθμό της Λάρνακας, γύρω στις 19:30 και ομολογεί ότι πυροβόλησε τον 45χρονο γιό του.

Μέλη της Δύναμης σπεύδουν αμέσως στην οικία του άνδρα στα Πυργά, εκεί που όπως φαίνεται διαδραματίστηκε το περιστατικό. Στο σημείο σπεύδουν και ασθενοφόρα, το ένα μετέφερε τον 45χρονο άνδρα εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το άλλο μετέφερε τον 69χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. 

Ο τραυματισμένος γιός υποβάλλεται, σύμφωνα με τις Αρχές, σε χειρουργική επέμβαση, ενώ όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. 

Του περιστατικού φαίνεται να προηγήθηκε καβγάς, με Αστυνομικές πηγές να δηλώνουν στον ΑΝΤ1 πως πίσω από τα όσα εκτυλίχθηκαν απόψε στα Πυργά, κρύβονται οικονομικές διαφορές. 

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι πρώτες δηλώσεις των Αρχών

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Χάρης Χατζηγιασεμή, Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ανέφερε ότι «γύρω στις 19:15 απόψε, έγινε απόπειρα φόνου στο χωριό Πυργά της επαρχίας Λάρνακας. Συγκεκριμένα άνδρας ηλικίας 69 ετών, μετά από οικογενειακή αντιπαράθεση που είχε με τον 45χρονο γιο του τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο».

Πρόσθεσε ότι «ο 45χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εισήχθη στο χειρουργείο με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εκτός κινδύνου. Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από τραυματισμό του στο κεφάλι στην προσπάθεια του δεύτερου γιου του να τον αφοπλίσει». 

«Ο 69χρονος εγκατέλειψε τη σκηνή και μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου όπου και παραδόθηκε αφού πρώτα ανέφερε τα γεγονότα όπως αυτά εκτυλίχθηκαν», εξήγησε ο κ. Χατζηγιασεμή.

Βίντεο και φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από τη σκηνή:

https://www.youtube.com/watch?v=imhHwGfHU5w