Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στα χέρια της κυπριακής Αστυνομίας είναι από το μεσημέρι το πολυσέλιδο email του Ηλία Γκιώνη, για το κύκλωμά μαστροπείας και βιασμών. Το υλικό 47 σελίδων παραλήφθηκε από τις κυπριακές Αρχές λίγο με τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο ακτιβιστής γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της ερευνάς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μια περίπου ώρα πριν στείλει το υλικό κάλεσε την κυπριακή Αστυνομία ενημερώνοντας την πως θα έχει άμεσα στην κατοχή της τα στοιχεία.

«Τελειώσαμε όλη την αρχειοθέτηση της έρευνας που κάναμε όλα μαζί τις τελευταίες μέρες και θα την παραδώσω επιτέλους στις αρχές», επισήμανε ο Ηλίας Γκιώνης.

Σύμφωνα με πληροφορείς του ΑΝΤ1 στις 47 σελίδες, περιλαμβάνονται 110 φωτογραφίες με υλικό από διάφορες αναρτήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές συνομιλίες που κατάφερε να εξασφαλίσει ο ακτιβιστής αλλά και κείμενο το οποίο συνοδεύει το υλικό.

Η αποστολή του email σηματοδοτεί πλέον και επίσημα την έναρξη ερευνών για το κύκλωμα μαστροπείας στην Κύπρο, με την ηγεσία της Αστυνομίας να δίνει οδηγίες για μια πρώτη ανάγνωση του υλικού.

Αν από την αξιολόγηση του υλικού, προκύψει ανάγκη μαζικών καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα δεν αποκλείεται να συσταθεί ειδική ανακριτική ομάδα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, με το πρώτο πρόσωπο που θα κληθεί για κατάθεση να είναι ο Ηλίας Γκιώνης.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, οι τελικές αποφάσεις για το εάν θα συσταθεί η ειδική ανακριτική ομάδα αναμένονται τις επόμενες ώρες. Την ίδια, οι κυπριακές Αρχές είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και με την ελληνική Αστυνομία, η οποία παρέλαβε επίσης το υλικό του ακτιβιστή.

Νωρίτερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση ανάμεσα στον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα τη διερεύνηση όσων είχε καταγγείλει ο Ηλίας Γκιώνης για το κύκλωμα μαστροπείας.