Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οδηγήθηκε ο 61χρονος πρώην Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου, ως ύποπτος για υπόθεση κατάχρησης και κλοπής, από το ταμείο του πολιτιστικού ιδρύματος. 

Ανακρινόμενος, ανέφερε ότι δανείστηκε από το ταμείο ένα μικρό ποσό, ήδη επέστρεψε ένα μέρος και, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, σκόπευε να επιστρέψει και τα υπόλοιπα. 

Αρνείται ωστόσο, την κατάχρηση ποσού που ξεπερνά τις 234 χιλιάδες, και που διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο. 

«Στις 26 Απριλίου 2021 ο ύποπτος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού όπου του ανέφερε ότι σε δύο περιπτώσεις κατά το 2018 και σε μια περίπτωση το 2019 ο ίδιος παράνομα πήρε χρήματα από τις εισπράξεις παραστάσεων του Παττίχειου Θεάτρου. Είπε μάλιστα πως αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες με το πόσο να ανέρχεται στις 10.700 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα κατά τον ίδιο μήνα ο ύποπτος επέστρεψε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εκφράζοντας πρόθεση να επιστρέψει και τα υπόλοιπα σύντομα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 Ανακριτής του ΤΑΕ Λεμεσού. 

Το ποσό της κατάχρησης προήλθε από εισπράξεις εισιτηρίων ή παρακρατήσεις για τον φόρο θεάματος, οι οποίες δεν καταχωρήθηκαν στα λογιστικά βιβλία, ούτε και κατατέθηκαν στο ταμείο του θεάτρου. 

«Αναφορικά με την υπόθεση κλοπής από αξιωματούχο εταιρείας χρηματικού ποσού 234 χιλιάδων 550 ευρώ και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, υπόθεση για την οποία είχε συλληφθεί με δικαστικό ένταλμα 61χρονος, ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες», σημείωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.  

Σύμφωνα με την καταγγελία το έλλειμμα αφορά στα έτη 2017 μέχρι και 2020.