Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Σ


Κατά τη διάρκεια της σεζόν 23/24 της Premier League, η Μπόρνμουθ προκάλεσε μεγάλο σάλο εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού οι οπαδοί εντόπισαν ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεκίνησε το πότισμα κοντά στην περιοχή των «κόκκινων διαβόλων».

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Euro 2024 στη Γερμανία, η UEFA έχει τις ακόλουθες οδηγίες.
 

Η διοργανώτρια ένωση πρέπει να ανακοινώσει το πρόγραμμα ποτίσματος γηπέδων στην οργανωτική συνάντηση πριν από τον αγώνα. Το γήπεδο πρέπει να ποτίζεται ομοιόμορφα και όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές. Κατά γενικό κανόνα, το πότισμα πρέπει να τελειώνει 60 λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Επιπρόσθετο πότισμα γηπέδου μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν αυτό αποφασιστεί από την ομοσπονδία υποδοχής στην προκριματική διοργάνωση και από την UEFA στο τελικό τουρνουά, υπό τον όρο ότι:

Μεταξύ 15 και 10 λεπτών πριν από την έναρξη (ή μεταξύ 20 και 15 λεπτών πριν από την έναρξη κατά τη διάρκεια του τελικού τουρνουά, ανάλογα με την αντίστροφη μέτρηση)

Και/ή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου (για το πολύ πέντε λεπτά, επιτρέποντας στους αναπληρωματικούς παίκτες να κάνουν ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο).

Η διοργανώτρια χώρα Γερμανία θα ξεκινήσει το Euro 2024 όταν θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία στην «Allianz Arena» την Παρασκευή το βράδυ (16/06, 22:00)

 

Μιλώντας πριν από το τουρνουά, ο τεχνικός των «πάντσερ», Γιούλιαν Νάγκελσμαν: «Θέλουμε να το κερδίσουμε. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα άλλα τουρνουά. Μάλλον δεν είναι καλύτερο για εμάς να ισχυριστούμε ότι θα γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Νομίζω ότι είναι το ίδιο για κάθε χώρα που συμμετέχει, διαφορετικά δεν θα έβαζαν δουλειά για να προκριθούν. Κάθε ομάδα που μπαίνει στο τουρνουά έχει την ιδέα να το κερδίσει».

 

Πηγή: sportal.gr