Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδ

Γιορτάζουν σήμερα στη Νέα Σαλαμίνα τη γενέθλια μέρα του σωματείου. Δείτε την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου από το γραφείο τύπου.

Ίδιο ρίγος, ίδια συγκίνηση, ίδια χαρά και ακόμα μεγαλύτερη περηφάνεια για τη γενέθλια μέρα της τιμημένης ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ! Πέρασαν 76 χρόνια από τότε που οι πρώτοι οραματιστές Νικής Γεωργίου, Αντώνης Τότσης, Ανδρέας Πασχαλίδης, Ανδρέας Πάρπας, Παναγιώτης Καλογήρου, Κώστας Ελευθερίου και Νίκος Κόκκινος έδιναν σάρκα και οστά στα όνειρα χιλιάδων προοδευτικών Αμμοχωστιανών, και όχι μόνο!

Ήταν 7 Μαρτίου 1948 που η καταπίεση, ο κατατρεγμός και οι κακουχίες των προοδευτικών ανθρώπων, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, στεγάστηκαν κάτω από την ιδέα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Από τις 7 Μαρτίου 1948 άναψε η δάδα και έκτοτε δεν έσβησε ποτέ. Μέσα στο θέατρο του Χ’’Χαμπή οι σκέψεις έγιναν πράξεις, τα όνειρα μετενσαρκώθηκαν σε πραγματικότητα και ο πόθος για τη δημιουργία ενός πραγματικού προοδευτικού Σωματείου με ασπίδα το ευ αγωνίζεσθαι απέκτησε ερυθρόλευκο χρώμα.

76 χρόνια μετά, κανένα πρόβλημα, εμπόδιο ή κακουχία δεν κατάφερε να λυγίσει ότι πιο αγνό έχει γεννηθεί εκείνη τη μέρα. Μελανό σημάδι ήταν και παραμένει ότι από το 1974 η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΣΤΟΥ αγωνίζεται μακριά από τη γενέτειρα πόλη της. Αυτό το σημάδι δυστυχώς μεγαλώνει και έχει γίνει τραύμα εδώ και 50 χρόνια, αφού οι αθλητές μας δεν μπορούν να αγωνιστούν στο Δημοτικό Στάδιο και τον ΓΣΕ, ενώ οι χιλιάδες ακόλουθοι μας βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και μακριά από τη θαλασσοφίλητη πόλη μας.

Το Σωματείο μας μπορεί να μην έχει στην τροπαιοθήκη του εκείνα τα τρόπαια που όλοι και όλες θα ονειρευόμασταν, αλλά έχει καταφέρει να σηκώσει με επιτυχία εκείνο το τρόπαιο που όμοιο του δεν έχει. Το τρόπαιο της επιβίωσης με αξιοπρέπεια και ήθος, αλλά και της διατήρησης της Αμμοχώστου μας στις ζωές όλων, ΝεοΣαλαμιναίων και μη. Αυτό το τρόπαιο κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει αφού η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ πρωτοπορεί με πράξεις και δράσεις προς αυτό το σκοπό.

Πέραν από κάθε εν δυνάμει αθλητική επιτυχία σε οποιοδήποτε άθλημα, πρώτιστο μέλημα ήταν και θα παραμείνει η επιστροφή στην πόλη μας, στα σπίτια μας, στα γήπεδα μας και στις γειτονιές μας. Αυτός ο στόχος είναι ανώτερος και πολύ πιο σημαντικός από οτιδήποτε άλλο, γιατί όσο υπάρχει ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, υπάρχει και Αμμόχωστος και αυτά τα δύο πάντοτε θα συμβαδίζουν.

Συνεχίζουμε με ακόμα πιο δυναμικές και έντονες προσπάθειες τις δράσεις μας και τις προσπάθειες μας προς όλες τις κατευθύνσεις για επίτευξη του ιερού σκοπού της επιστροφής. Συνεχίζουμε, μέσα σε συνθήκες δύσκολες και άνισες, την προσπάθεια επιβίωσης και γιατί όχι και διάκρισης σε όλα τα αθλήματα που έχουμε παρουσία. Πρωτίστως όμως συνεχίζουμε εκείνες τις δράσεις που κρατούν την Αμμόχωστο μας στο επίκεντρο, αυτό είναι υπόσχεση αλλά και λόγος ύπαρξης.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΤΟΥ σημαίνει ήθος, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΤΟΥ σημαίνει τιμιότητα, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΤΟΥ ΑΜΜΟΧΩΤΟΥ σημαίνει αξιοπρέπεια, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΤΟΥ σημαίνει αξίες, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΤΟΥ σημαίνει ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!

Χρόνια μας πολλά!

ΨΗΛΑ Η ΣΗΜΑΙΑ
ΨΗΛΑ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!

Κ