Τηλεόραση Ραδιόφωνο
6

Μια καταγγελία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα επαγγελματικού kick boxing στην Αυστρία για τον τίτλο ελαφριών κιλών ήρθε στο DEBATER.


Συγκεκριμένα παρουσιάζεται ένα βίντεο που εγείρει ερωτηματικά καθώς πριν βγάλει νοκ άουτ ένας αθλητής τον άλλο, παρεμβαίνει κάποιος εκτός ρινγκ και τραβάει το πόδι του διαιτητή αλλάζοντας την εξέλιξη του αγώνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία: «κάποιος πρέπει να μας βοηθήσει να φανεί το θέμα. Ο ανιψιός μου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Αυστρία για τον παγκόσμιο τίτλο ελαφριών κιλών. Πέρα από ότι κανένα μέσο δεν το πρόβαλε, όπως θα δείτε και στο βίντεο του έκλεψαν κυριολεκτικά τον τίτλο από τα χέρια, ενώ ήταν έτοιμος να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλο του. Κάποιος που δεν ξέρουμε ποιος, τραβά το πόδι του διαιτητή να το λήξει και μετά από λίγο ο προπονητής το λήγει», καταλήγει. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την καταγγελία η ομοσπονδία δεν έχει αντιδράσει ακόμη.


Το DEBATER επικοινώνησε με τον Έλληνα αθλητή kick boxing Ανδρέα Σοφιανό και μας τόνισε ότι: «Ο αντίπαλος μου πετούσε συνέχεια την μασέλα του για να του δίνει χρόνο ο διαιτητής να παίρνει ανάσες. Τον πίεζα υπερβολικά πολύ και έκανε αυτό για να κερδίζει χρόνο να παίρνει ανάσες. Την ώρα που τον χτυπάω στο βίντεο που βλέπετε, έρχεται κάποιος από τους οπαδούς του και πάει έξω από το ρινγκ και τραβάει το πόδι του διαιτητή για να του πει ξανά ότι του έχει πέσει η μασέλα. Έχασα τον αγώνα έτσι, Βγήκα δεύτερος και ο αυστριακός πήρε τον παγκόσμιο τίτλο», επισημαίνει.


Σε επικοινωνία μας με την εκπρόσωπο της παγκόσμιας ομοσπονδίας WKF στο kick boxing στην Ελλάδα, Άννη Δομετίου, σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό μας το χαρακτήρισε ευτράπελο και με λύπη μας τόνισε ότι: «Δυστυχώς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο άθλημα όταν γίνονται διάφορα ευτράπελα μόνο. Πέρσι έγιναν ακριβώς τα ίδια, τουλάχιστον να διαφημιστεί το άθλημα αυτό ως άθλημα και όχι το ευτράπελο που έγινε. Εκείνη την ημέρα ήμουν εκεί, όταν παίζεις στην έδρα του αντιπάλου θα κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει. Η συγκεκριμένη φάση αν δεν γινόταν, σίγουρα το παιχνίδι θα εξελισσόταν καλύτερα. Όλα όμως τα σενάρια είναι πιθανά. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Στους τρεις γύρους ήταν ο Αυστριακός μπροστά, στον τέταρτο και πέμπτο γύρο ήταν ο δικός μας μπροστά. Αν τον έβγαζε νοκ αουτ μπορεί να έπαιρνε και το παιχνίδι.

Ποιον επαγγελματία αθλητή στηρίζει το κράτος; Επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα δυστυχώς είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Όλα τα υπόλοιπα είναι ερασιτεχνικός αθλητισμός. Αν δεν είχαν τους χορηγούς δεν θα ήταν επαγγελματίες», αναφέρει με παράπονο.
 

Πηγή: https://debater.gr/