Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σ

Η εφημερίδα «L' Equipe» αποκάλυψε ότι Νεϊμάρ  έφτασε το 2017 στην Παρί Σεν Ζερμέν με κάταγμα στο δεξί του πόδι, τραυματισμό που υπέστη ενώ φορούσε ακόμα τη φανέλα της Μπαρτ σελόνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού εντοπίστηκε κατά τις ιατρικές εξετάσεις του Νεϊμάρ για τη μεταγραφή του στον γαλλικό σύλλογο. 

Το ιατρικό επιτελείο της Παρί Σεν Ζερμέν συμβούλεψε τον Βραζιλιάνο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του τραυματισμού, όμως τελικά η ομάδα επέλεξε να μην το κάνει εκείνη τη στιγμή, πιστεύοντας ότι το κάταγμα δεν θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. 

Η απόφαση αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού το 2018 και το 2019, τραυματίστηκε δύο φορές, μένοντας εκτός δράσης για περισσότερους από έξι μήνες συνολικά και έχασε σημαντικούς αγώνες Champions League.

Όπως εξηγεί η  γαλλική εφημερίδα , εκείνη την εποχή, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήθελε να ανακοινώσει ότι η πιο ακριβή μεταγραφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα χρειαζόταν χρόνο για να πραγματοποιηθεί, καθώς ο παίκτης θα έπρεπε να υποβληθεί σε μήνες ανάρρωσης από τον τραυματισμό. 

Ο Νεϊμάρ έφτασε στην Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιούλιο του 2017,  όταν η γαλλική ομάδα πλήρωσε τη ρήτρα  εξαγοράς αξίας 222 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα.