Τηλεόραση Ραδιόφωνο
sdd

Η F1 είχε κάνει αγώνες και στο παρελθόν στο Las Vegas. Στις σεζόν 1981 και 1982, φιλοξενήθηκε εκεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Αμφότεροι οι αγώνες ονομάζονταν Caesars Palace Grand Prix και διεξάγονταν στο parking του διάσημου ξενοδοχείου (σε συνθήκες, είναι αλήθεια, λίγο τριτοκοσμικές). Εκείνες τις δυο χρονιές κρίθηκε εκεί το πρωτάθλημα: ο Alan Jones κέρδισε το Grand Prix για τη Williams το 1981, αλλά ο τίτλος πήγε στον οδηγό της Brabham Nelson Piquet. Τον αγώνα της επόμενης χρονιάς κέρδισε ο Michele Alboreto με Tyrrell με τον οδηγό της Williams, Keke Rosberg να παίρνει το πρωτάθλημα και τη Ferrari να κερδίζει τον τίτλο των κατασκευαστών.

Η διαδρομή του αγώνα στο Las Vegas αποτελείται από 17 στροφές και τρεις ευθείες, με δύο ζώνες DRS. Ο γύρος έχει μήκος 6,12 km, με εκτιμώμενη τελική ταχύτητα 342 km/h. Η γραμμή τερματισμού βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Harmon και KovalLane, με τη χάραξη να εκτείνεται από το διάσημο Strip (κεντρική λεωφόρος του Las Vegas) έως τη λεωφόρο Sands. Ο αγώνας θα διαρκέσει 50 γύρους. Η διαδρομή διέρχεται κοντά από το «TheSphere»: ένας θόλος ύψους 110 μέτρων που καλύπτεται πλήρως από 1,2 εκατομμύρια LED πάνελ. Το κτίριο (το μεγαλύτερο στον κόσμο του τύπου του) φιλοξενεί μια τετράγωνη οθόνη ανάλυσης 16Κ, εμβαδού 15.000 τετραγωνικών μέτρων. Με κόστος 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το «TheSphere» εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου με μια συναυλία των U2.

H εκτίμηση της Pirelli για τον αγώνα του Las Vegas
«Θα είναι επίσης μια σημαντική τεχνική πρόκληση τόσο για τις ομάδες όσο και για εμάς, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα χωρίς πραγματικά στοιχεία πέρα από τις προσομοιώσεις. Κανείς δεν έχει οδηγήσει ποτέ πριν τη διαδρομή Las Vegas Strip μήκους 6,12 km, η οποία είναι η δεύτερη σε συνολικό μήκος μετά το Spa φέτος. Χαρακτηρίζεται από τρεις ευθείες και 17 στροφές. Η επιφάνεια της είναι ένα μείγμα από συνήθη άσφαλτο δρόμου ειδικά στην κεντρική λεωφόρο (Strip) και άλλα μέρη που έχουν ασφαλτοστρωθεί ειδικά για την περίσταση, προσθέτοντας ένα ακόμη άγνωστο στοιχείο. Δεν θα υπάρχουν αγώνες υποστήριξης και η πίστα θα ανοίγει ξανά στην κανονική κυκλοφορία για μεγάλα διαστήματα της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι η επιφάνεια δεν θα στρωθεί ως συνήθως με γόμα ώστε να προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση.

Αναμένουμε τα μονοθέσια να σεταριστούν με πολύ χαμηλά επίπεδα κάθετης δύναμης, παρόμοια με το Μπακού ή την Mόντσα: το να πετύχεις υψηλή τελική ταχύτητα θα είναι το κλειδί για να είσαι ανταγωνιστικός. Όλες οι περίοδοι δοκιμών και ο αγώνας θα πραγματοποιηθούν νύχτα, με ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και οδοστρώματος. Παρόμοιες θερμοκρασίες απαντώνται μόνο σε δοκιμές εξέλιξης πριν το ξεκίνημα της χρονιάς στην Ευρώπη. Οι μεγάλες ευθείες επίσης καθιστούν πιο δύσκολο το ζέσταμα των ελαστικών στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς και τη διατήρηση τους στο σωστό παράθυρο θερμοκρασιακής λειτουργίας: ίδια πρόκληση με αυτή του Μπακού, η οποία πιθανότατα θα είναι πιο μεγάλη στο Λας Βέγκας.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, επιλέξαμε την τριάδα των πιο μαλακών γομών για αυτό το Σαββατοκύριακο: C3, C4 και C5, που προσδίδουν καλή πρόσφυση. Οι ελάχιστες πιέσεις των ελαστικών θα πρέπει να είναι 27 psi μπροστά και 24,5 psi πίσω, λόγω των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών καθώς και της χάραξης της πίστας. Σε ψυχρές συνθήκες, η διαφορά μεταξύ της πίεσης των ελαστικών πριν την εκκίνηση και της κανονικής πίεσης λειτουργίας μειώνεται σημαντικά – έτσι όταν το μονοθέσιο κινείται, η πίεση των ελαστικών θα αυξηθεί πολύ λιγότερο από ό,τι σε άλλες πίστες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ασφάλτου. Ως αποτέλεσμα, πιστεύουμε ότι οι ενδεδειγμένες πιέσεις λειτουργίας θα παραμείνουν χαμηλότερες από ό,τι σε άλλες πίστες που είναι σκληρές με τα ελαστικά, όπως το Μπακού για παράδειγμα».