Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Σάντης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στον Σάββα Κοσιάρη για μια μεγάλη μορφή της «Κυρίας», τον Κίκη Κωνσταντίνου που έφυγε από την ζωή την Τρίτη.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τον Κίκη Κωνσταντίνου«Ήταν μια τεράστια μορφή για την Ανόρθωση αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ο αναμορφωτής, ο καθοθηγητής, ο οραματιστής, ένας άνθρωπος που έβλεπε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του με πράξεις και όχι με λόγια. Εγώ τον έχω ζήσει για πολλά χρόνια στο συμβούλιο του, έχουμε μάθει και γαλουχηθεί με τον τρόπο σκέψης του και τον τρόπο που ενεργούσε. Εκφράζω και εγώ τα θερμά μου συλληπητήρια προς την οικογένεια του. Για την Ανόρθωση η μνήμη του πάντα θα είναι ζωντανή και πάντοτε θα γίνονται ενέργειες για να θυμούνται όλοι ποιος είναι».

Για τις πρωτοποριακές του κινήσεις«Η κίνηση που έκανε με την αφαίρεση των συρματοπλέγματων από τα γήπεδα, αποδεικνύει πόσο μπροστά ήταν. Όταν σε περιόδους που πολλές ομάδες είχαν στα γήπεδα, πριν ακόμη η UEFA πάρει απόφαση για αφαίρεση του μετά τις τραγωδίες στο εξωτερικό. Όλοι απορούσαν με αυτή του την ενέργεια κι΄όμως αποδείχτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα ορθή»

Για την εκδίωξη όσων δεν συμμορφώνονταν στο φίλαθλο πνεύμα που ήθελε να μεταδώσει«Δεν ήταν ποτέ άνθρωπος της μετριότητας που συμβιβαζόταν. Ήταν νικητής και ήθελε πάντα το τέλειος, ακούραστος και σε συνεχή εγρήγορση για οτιδήποτε συνέβαινε, γνώστης και της παραμικρής λεπτομέρειας για να έχει ιδανική λειτουργία η ομάδα και κατ’ επέκταση το οικοδόμημα της Ανόρθωσης. Όντως επί της εποχής του η Ανόρθωση κέρδισε πίσω χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Άρχισε η Ανόρθωση όπως ένας φοίνικας να σηκώνεται ξανά».

Για το όραμα του για την παρουσία της Ανόρθωσης σε ομίλους του Champions League: «Στο παρά κάτι δεν πέρασε η ομάδα επί των ημερών του, τα κατάφερε το 2008. Έβαλε τις βάσεις για να μπορέσει αυτό το πράγμα να υλοποιηθεί».

Οι αποφάσεις της Ανόρθωσης για να τιμήσει τη μνήμη του«Υπάρχει πένθος μέχρι την κηδεία, θα είναι Δευτέρα δεν έχουμε μάθει ακόμη ώρα. Ο κόσμος μπορεί να εκφράσει τα συλλήπητήρια του στο βιβλίο που υπάρχει στο μουσείο της ομάδας».

Το μήνυμα του στον κόσμο«Καλώ τον κόσμο να έρθει στον αγώνα της Κυριακής για να αποδοθεί σε πρώτη φάση ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε μια τεράστια προσωπικότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου και της Ανόρθωσης. Αλλά και για να σταθεί δίπλα στο πλευρό της ομάδας για να ανέβουμε και πάλι εκεί που ο Κίκης Κωνσταντίνου μας ήθελε».

πηγή: 24sports.com.cy