Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Ο Κίκης Κωσταντίνου πέρασε στην ιστορία... και στις σελίδες της θα γραφτεί ότι έφυγε ένας άνθρωπος που είχε όραμα, επιτυχίες, δράση, αγάπη για το ποδόσφαιρο και λατρεία για την αγαπημένη Ανόρθωση και την κατεχόμενη Αμμόχωστο. 


Ηταν ο εμβληματικός διοικητικός ηγέτης της Ανόρθωσης, ο άνθρωπος που αναγέννησε την ομάδα την δεκαετία του 90 και την κατέστησε πρωταθλήτρια.


Ο πρόεδρος που ολοκλήρωσε τα έργα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, από τις σπουδαιότερες μορφές στην ιστορία της "Μεγάλης Κυρίας", συνδύασε το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες αλλά και σπουδαίους παίκτες και προπονητές.

Aνασύραμε από το αρχείο του ΑΝΤ1 τη δήλωση του την πρώτη Μάιου του 1999 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ανόρθωση.

"Οι στόχοι της Ανόρθωσης δεν αλλάζουν, είναι καθιερωμένοι, καθορισμένοι και είναι να πρωταγωνιστεί, τόσο στα Κυπριακά γήπεδα όσο και στους Εθνικούς αγώνες και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την ημέρα που θα πάμε στην πόλη μας."


Ο Κίκης Κωσταντίνου έφυγε έχοντας δώσει πολυετή μάχη με προβλήματα υγείας. 


Ανέλαβε την Ανόρθωση το 1989 και την υπηρέτησε μέχρι το 2003  πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων 5 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. 


"Ο Δρυς έπεσεν…" έγραψε στην ανακοίνωση του θανάτου του η Ανόρθωση εκφράζοντας βαθύτατη θλίψη, για τον επίτιμο Επίτιμο Πρόεδρο της που «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα…


Ενώ ο Χρίστος Πουλλαίδης έγραψε:


"Η οικογένεια της Ανορθώσεως πενθεί! Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του για τη μεγάλη αυτή ιδέα έφυγε"!

Τον Κίκη Κωνσταντίνου αποχαιρέτησε η ΚΟΠ η οποία τον είχε τιμήσει με το Αριστείον της το 2011 αναφέροντας ότι:


"...συνέδεσε το όνομα του με τεράστιες επιτυχίες και με τις πρωτοποριακές του ιδέες συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που βοήθησαν στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας".

Συλληπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ομάδες σωματεία, οργανωμένα σύνολα, και άνθρωποι του ποδοσφαίρου εκτιμητές του έργου του Κίκη Κωσταντίνου. Αιωνία η μνήμη του.

Ρεπορτάζ: Παύλος Καδής 

Μοντάζ: Θεόδωρος Μιχαήλ