Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σ

Δεν είναι θέμα προπονητή, ούτε κακής προετοιμασίας, ούτε υποδομών, ούτε και τύχης ασφαλώς έστω κι αν μας γύρισε λίγο την πλάτη στον αγώνα με τη Γεωργία.

Τα αποτελέσματα στην Εθνική δεν έρχονται πρωτίστως γιατί, αν και βελτιωθήκαμε, δεν έχουμε ακόμα τόσο μεγάλη ποιότητα ώστε να ανταγωνιστούμε χώρες που παραδοσιακά διεκδικούν περισσότερα από εμάς στις Ευρωπαικές διοργανώσεις ή στο Μουντιάλ.

Έχει απόλυτο δίκαιο ο Τιμούρ όταν λέει πως μας ταιριάζει αυτήν την περίοδο περισσότερο το Nations League και ότι εκεί θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αφού παίζουμε με ομάδες με παρόμοιο ποδοσφαιρικό βεληνεκές. 

Τώρα θα πει κάποιος δεν παίζουν όσο θα έπρεπε οι Κύπριοι κι αυτό έχει αντίκτυπο στην Εθνική ομάδα. Είναι σωστό επιχείρημα. Δερωτούμαι όμως, αν όλα τα παιδιά που ήταν στην αποστολή στο Όσλο είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα;

Η άποψη του γράφοντος είναι κατηγορηματική. Όχι. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν πολύ μεγάλη με μία μεσαία δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που έχει αυτήν την περίοδο μία εξαιρετική φουρνιά παικτών.

Τι πρέπει να γίνει; Συνεχίζουμε χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε άμεσα να πετύχουμε μία μεγάλη ανατροπή. Κι ελπίζουμε... Και δουλεύουμε και δίνουμε κίνητρα στους παίκτες και φροντίζουμε να παίζουν περισσότερο στις ομάδες τους.

Ίσως ένα μεγάλο αποτέλεσμα να μας δώσει επιπλέον ώθηση, ίσως αν μαζευτούν όλοι οι διεθνείς να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί... Όμως καταλήγουμε στο τέλος στην ίδια συνταγή: Δουλειά... δουλειά.... δουλειά!