Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση για την κατάκτηση του τίτλου από τον ΑΡΗ και για το γεγονός ότι μία ομάδα που παραδοσιακά μέχρι πριν από λίγα χρόνια ανεβοκατέβαινε από την πρώτη στην δεύτερη κατηγορία, έσπασε την κυριαρχία των μεγάλων ομάδων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Και με τον όρο μεγάλες ομάδες εννοούμε τους παραδοσιακούς διεκδικητές και κατόχους τίτλων, που πέραν των επιτυχιών τους κουβαλούν χιλιάδες οπαδούς στα γήπεδα.

Ασφαλώς η επιτυχία της Ελαφράς Ταξιαρχίας παραπέμπει πρωτίστως στον επενδυτή που ξόδεψε πολλά χρήματα προκειμένου ο ΑΡΗΣ από κομπάρσος να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή. Χωρίς αυτόν σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει το ποδοσφαιρικό θαύμα, όπως θα το αποκαλούσαμε πολύ πρόσφατα. Πριν από λίγους μήνες...
Θα πει κάποιος όμως ότι και άλλοι ξόδεψαν, ενδεχομένως περισσότερα χρήματα από τον σημερινό πρόεδρο του ΑΡΗ. Και σε συνεχόμενες χρονιές μάλιστα. Και δεν πέτυχαν. Και είναι αλήθεια...

Έτσι φτάνουμε στην δεύτερη προϋπόθεση. Στο πως αξιοποιούνται αυτά τα λεφτά. Για όσους επισκέπτονταν συχνά το "ΑΛΦΑΜΕΓΑ" ήταν κάτι που φαινόταν... Η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα τμήματα. Οι ορθές επιλογές σε ότι αφορά στα άτομα που θα τα πλαισίωναν και ιδιαιτέρως στους επικεφαλής. Και στον πρώτο υπεύθυνο. Στον προπονητή που στην πράξη αποδείχθηκε στις δύσκολες στιγμές με πόση εμπιστοσύνη τον είχαν περιβάλει.
Σε όλα πέτυχε διάνα ο Λευκορώσος Vladimir Federov. Και φαίνεται μάλιστα να επιθυμεί να μπουν οι βάσεις και για το μέλλον ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ και στις Ακαδημίες. 

Μπαίνει ένα βασικό ερώτημα. Γιατί ξοδεύει τόσα χρήματα στην Κύπρο ο επενδυτής αυτός και άλλοι πολλοί, που αποτελούν πλέον μία νέα κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Είναι πολύ εύκολο να τους κατηγορήσει κάποιος ότι το κάνουν με αλλότρια κίνητρα. Όσες φορές απευθύναμε το ερώτημα αυτό στους αρμοδίους η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι "υπάρχουν διαδικασίες και αυστηροί όροι και κανονισμοί τους οποίους οι όποιοι επενδυτές πρέπει να πληρούν. Κι όσοι μπήκαν στο ποδόσφαιρό μας τους πληρούν". Μακάρι να είναι έτσι, γιατί αν δεν είναι, σημαίνει πως ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Κύπρου αλλοιώνεται με αθέμιτα μέσα.

Με αυτήν την ποδοσφαιρική πραγματικότητα πάντως, είναι βέβαιο ότι θα πορευθούμε τα επόμενα χρόνια.
Φαίνεται μάλιστα ότι οι επενδυτές μάλλον θα αυξηθούν όπως και τα χρήματα που θα ξοδεύονται για το ποδόσφαιρο μας. Κτυπώντας και την πόρτα των μεγάλων... ή αντίθετα!