Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Σιαμπουλής

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλής. 

Αναλυτικά:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτό ισχύει για όλες τις Εθνικές ομάδες. Αν και η επίσημη ημερομηνία για έναρξη προπονήσεων είναι στις 12 του μηνά, έγιναν διευθετήσεις και θα γίνουν τρεις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα. Από Δευτέρας θα μπούμε στην τελική ευθεία για τα ματς με Γεωργία και Νορβηγία. Επειδή λαμβάνουμε κάποια μηνύματα εδώ στην ομοσπονδία, θα θέλαμε το ματς με τη Γεωργία να γίνει πιο νωρίς, όμως η ώρα (21:45) καθορίστηκε από την UEFA».

Για τη δεύτερη κλήση και τις αλλαγές που έγιναν: «Να υποδεχθούμε τέσσερα νέα πρόσωπα στην Εθνική μας ομάδα. Είναι ο Ζοέλ Μολ και Άντερσον Κορέια, που την περασμένη εβδομάδα πήραν το πράσινο φως για να πάρουν την κυπριακή υπηκοότητα. Έχουμε για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο Σεργίου της Νέας Σαλαμίνας και τον Κώστα Πηλέα του Άρη, που τώρα παίρνουν την ευκαιρία τους για την Εθνική ανδρών».

Για τις απουσίες: «Ο Κωστάκης Αρτυματάς θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός, μυϊκό πρόβλημα για Πιέρο, που θα μείνει εκτός για περίπου ένα μηνά. Εκτός επίσης οι τραυματίες Χαμπος, Φιλιώτης, Κακουλλής και Σπόλιαριτς. Εκτός από την αρχική κλήση κι ο Ρομπέρζ που έφυγε στο εξωτερικό για επέμβαση. Έχουμε σημαντικές απουσίες, όμως με τα δεδομένα που έχει ενώπιων του ο προπονητής μας θα ετοιμάσει το πλάνο του».

«Μοναδική απουσία ο Τζιωνής που παίζει με την ομάδα του την Κυριακή και θα ενταχθεί στις προπονήσεις από βδομάδας».

Τι να περιμένουμε από την Εθνική: «Στόχος μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε τη νίκη σε όλους τους αγώνες. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και με τη Γεωργία που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει και στο ρόστερ της τον Κβαρατσχέλια. Έχουμε και εμείς όμως τα αστέρια μας και θα πάμε για τη νίκη».

Για τους φακέλους: «Ισχύει η απόφαση της ΚΟΠ ότι δεν θα μπούμε σε δημόσια αντιπαράθεση για αυτά τα θέματα. Θεωρούμε προσβλητικές αυτές τις αναφορές. Η ΚΟΠ θα καταθέσει όλα τα στοιχεία εκεί που χρειάζεται. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θεωρεί σωστό. Η οποιαδήποτε έρευνα θα δείξει ποιος έχει δίκαιο».

Για την έρευνα που θα άρχιζε την περασμένη βδομάδα: «Δεν έχει αρχίσει η έρευνα. Δεν μπήκε κανένας στα γραφεία της ΚΟΠ».

Για τους φακέλους: «Δεν υπάρχουν κίτρινοι και κόκκινοι φάκελοι. Είναι εκθέσεις που έρχονται από την UEFA. Η ΚΟΠ αλλάζοντας τους κανονισμούς το 2018 είναι η μονή που επιβάλει ποινές για εκθέσεις που έρχονται για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Η ΚΟΠ διαμόρφωσε με τέτοιο τρόπο τους κανονισμούς της που μπορεί να επιβάλει ποινές, εφόσον καταλογίζεται ευθύνη. Επιβλήθηκαν ποινές. Εκεί που θα κληθούμε θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία. Όλες οι ομοσπονδίες της UEFA συνεργάζονται με την UEFA, η οποία με τη σειρά της συνεργάζεται με τη Sports Radar. Βάσει των στοιχείων της Sports Radar έρχονται οι εκθέσεις».

Για Μάζιτς: «Συζητήθηκε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρία της Εκτελεστικής. Τα μέλη ανάψαν το πράσινο φως για να ζητηθεί η παραμονή του. Δεν έγινε κάποια συζήτηση γιατί ήταν στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του θα έχει συνάντηση με την ΚΟΠ για να δούμε τι θα γίνει. Πρόθεση της ΚΟΠ είναι η παραμονή του».

Για τις εκλογές της ΚΟΠ: «Δεν καθορίστηκε ημερομηνία. Θεωρώ ότι το δεύτερο 15ημερο του Ιούλη. Την ερχόμενη Τρίτη ίσως οριστεί η ημερομηνία, θα τεθεί προς έγκριση το θέμα διαφοροποίησης της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού για να παίρνει παράταση μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη. Το θέλουν οι ομάδες και δεν έχουμε κανένα θέμα ως ομοσπονδία να το επεκτείνουμε. Θα δούμε πότε θα οριστεί το Σουπερ Καπ και θα μπορούμε να πούμε πολύ περισσότερα για θέματα προγραμματισμού για τη νέα σεζόν».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στα μέσα Ιουλίου. Θα αρχίσει στις 19-20 Αυγούστου. Είχαμε την εξαγγελία από τον πρόεδρο της ΚΟΠ για τρίτο VAR. Θα μπορούμε να έχουμε τρία ματς κάθε αγωνιστική και δεν θα χρειάζονται τέσσερις μέρες για μια αγωνιστική. Επίσης στις 19 Μαΐου θα ολοκληρωθεί το επόμενο πρωτάθλημα γιατί από τις 20 Μαΐου θα φιλοξενούμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 17».

Για να έχει το κάθε γκρουπ από εφτά ομάδες: «Γίνονται κάποιες σκέψεις αλλά δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο. Θα τεθεί προς συζήτηση την Τρίτη».

Για το πρωτάθλημα ρεζερβών: «Δόθηκε κάποια παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις ομάδες. Δεν είχαμε τον απαιτούμενο αριθμό για να γίνει το πρωτάθλημα. Γίνονται κάποιες επαφές με τα σωματεία κι όταν υπάρχει κάτι νεότερο θα ενημερώσουμε».

Για το πότε θα παίξει η Εθνική στο Αλφαμέγα: «Είναι νέο γήπεδο. Έγινε κάποια επιθεώρηση από την UEFA γιατί το ορίσαμε ως το γήπεδο για τον τελικό του ευρωπαϊκού κάτω των 17 το 2024. Αν όλα πάνε καλά, το Νοέμβριο το ματς με την Ισπανία θα είναι στο Αλφαμέγα. Με την προϋπόθεση να κατηγοριοποιηθεί το γήπεδο και να ολοκληρωθούν όλα όσα πρέπει».