Τηλεόραση Ραδιόφωνο
5

Δείτε τις δηλώσεις του ε.τ. του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριου Πετεβίνου, μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού..

"Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το 2ο ημίχρονο γιατί εκεί μια ομάδα ήταν πρωταγωνίστρια, η διαιτητική. Δεν μπορούμε να χρεώσουμε μόνο στον διαιτητή αυτό το πράγμα που είδαμε, πρέπει να το χρεώσουμε και στο ΒΑΡ που είχε την έμπνευση να καλέσει τον διαιτητή μετά που έκανε λάθος για μια ολοκάθαρη φάση όπου δεν υπήρχε κανένα φάουλ! Την είδαμε από όλα τα ριπλέι και διαβάζω και τα ΜΜΕ που διερωτούνται τι είδε ο διαιτητής για να δώσει φάουλ. Ο ΒΑΡίστας είχε την έμπνευση να καλέσει τον διαιτητή, ότι ήταν καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που τα πράγματα είναι τραγικά, όχι αστεία. Συμβαίνουν πολλά ανεξήγητα πράγματα στον χώρο της διαιτησίας. Η ΚΟΠ πανηγύριζε για τη συμφωνία με την Κροατία για ανταλλαγή διαιτητών. Κάναμε την πρώτη είσοδο Κροάτων διαιτητών και είδαμε ΤΑ αστεία να συμβαίνουν. Μας έστειλαν τους μαθητευόμενους και εμείς πανηγυρίζαμε ότι θα ανταλλάσσουμε διαιτητές. 

Το ΑΠΟΕΛ θυμίζω ότι με επιστολή ζήτησε να είναι ξένοι στα παιχνίδια του. Ο κ.Μάζιτς σε αυτή την αγωνιστική αποφάσισε να φέρει μόνο ένα ΒΑΡίστα σε ένα παιχνίδι. Ο κ. Μάζιτς πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την λογική και για το πως δουλεύει. Και ο κ.Κούμας πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι συμβαίνει και για το ποιος αποφασίζει, με ποιο πλάνο και ποια είναι η τακτική του πότε φέρνουμε και πότε δεν φέρνουμε διαιτητές.

Περιμέναμε τον ορισμό των διαιτητών να δούμε αν θα έχουμε ξένο και μας έβαλαν τον κ.Θεουλή, τον καλύτερο Κύπριο διαιτητή. Μας έβαλαν τον καλύτερο σήμερα και νόμιζαν ότι θα κλείσουμε το στόμα μας. Είδαμε τον κ.Θεουλή. Πρωταγωνιστής! Αύριο θα παίζει σε όλα τα μέσα και τα website γιατί κατάφερε να περάσει απαρατήρητος και πάρα πολύ καλός στο 1ο ημίχρονο και να κάνει show στο 2ο! Γιατί αυτό έκανε. Πραγματικά διερωτούμαι πως μπορεί να εκτελείται κόρνερ, να διώχνει ο αμυντικός του Ολυμπιακού και να δίνεται οφσάιντ ο παίκτης μας που εκτέλεσε το κόρνερ. Καταλάβατε τι έγινε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο;

Είναι όχι αστεία και τραγικά, έχουμε περάσει το όριο του τραγικού! Αυτή είναι η διαιτησία στην Κύπρο. Η διαιτησία δεν ακολουθεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου και θα δούμε ακόμα πιο τραγελαφικά πράγματα να συμβαίνουν στην συνέχεια. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω και μιλάμε μετά από μια νίκη, όπου το ένα ημίχρονο το χάλασε η διαιτητική ομάδα.

Δηλαδή εκείνος ο ΒΑΡίστας ο οποίος είδε όλες τις κάμερες που είδαμε και εμείς και ξέρει ότι δεν υπάρχει φάουλ, αποφάσισε μετά ότι ήταν καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος και φώναξε τον διαιτητή να το δει; Και αν είναι αυτό που βλέπουμε και εμείς που βλέπει ο διαιτητής, έδειξε στον διαιτητή μόνο μια φάση από πάνω για να κρίνει αν είναι καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Και δεν του έδειξε καμιά φάση και να του πει 'ρε φίλε δεν είναι φάουλ αυτό που έδωσες'.

Πραγματικά δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτά που συμβαίνουν και θα είναι ακόμα χειρότερα στην συνέχεια. Εμείς σαν ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσουμε και σε μια ανακοίνωση γιατί δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός. Σιγά σιγά θα αρχίσουν όλες οι ομάδες να αντιδρούν για αυτό το πράγμα λόγω και του ανταγωνισμού. Αν δεν ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι και να δουν τι γίνεται, θα τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα με όσα βλέπουμε να γίνονται! Σήμερα είχαμε τον καλό μας διαιτητή μέσα στο γήπεδο. Σκεφτείτε!

Ελπίζω μέσα στην διακοπή να διορθωθεί το πρόβλημα, δεν ξέρω πως γιατί το πρόβλημα διογκώνεται και θα γίνει τεράστιο".