Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τζόνι Ντεπ

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο συγκινητικά το φετινό Φεστιβάλ των Καννών, για όλους όσοι παραβρέθηκαν στην προβολή της ταινίας που το άνοιξε και ιδιαίτερα για τους συντελεστές της: Μετά την πρεμιέρα της γαλλόφωνης παραγωγής «Jeanne Du Barry» σε σκηνοθεσία της Maïwenn, ακολούθησε ένα ασταμάτητο χειροκρότημα επτά λεπτών, που όπως αποκάλυψαν οι κάμερες, έκανε τον πρωταγωνιστή της, Johnny Depp, να δακρύσει.

Ο Depp υποδύεται τον Λουδοβίκο τον 15ο, τον βασιλιά της Γαλλίας από το 1715 έως το 1774, ενώ η σκηνοθέτιδα έχει αναλάβει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Jeanne Du Barry, μιας γυναίκας της εργατικής τάξης η οποία, σύμφωνα με την περιγραφή της ταινίας, χρησιμοποιεί την ευφυΐα και τη γοητεία της για να ανέβει, ένα ένα, τα σκαλιά της κοινωνίας μέχρι που γίνεται η ευνοούμενη του βασιλιά.

Ο Depp υποδύεται τον Λουδοβίκο τον 15ο, τον βασιλιά της Γαλλίας από το 1715 έως το 1774, ενώ η σκηνοθέτιδα έχει αναλάβει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Jeanne Du Barry, μιας γυναίκας της εργατικής τάξης η οποία, σύμφωνα με την περιγραφή της ταινίας, χρησιμοποιεί την ευφυΐα και τη γοητεία της για να ανέβει, ένα ένα, τα σκαλιά της κοινωνίας.

Ο διευθυντής του φεστιβάλ, Thierry Fremaux, σχολίασε σχετικά με την πρόσφατη δικαστική περιπέτεια του Johhny Depp, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην σύζυγό του Amber Heard: «Δεν ξέρω για την εικόνα του Johnny Depp στις ΗΠΑ. Για να είμαι ειλικρινής, στη ζωή μου ακολουθώ έναν κανόνα, την ελευθερία σκέψης και την ελευθερία έκφρασης και υποκριτικής, εντός του νομικού πλαισίου. Αν είχε απαγορευτεί στον Johnny Depp να παίζει σε ταινίες ή αν είχε απαγορευτεί η ίδια η ταινία, δεν θα ήμασταν εδώ να το συζητάμε […] Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τη δίκη. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο που δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτήν, είμαι εγώ. Εμένα με ενδιαφέρει ο Johnny Depp ως ηθοποιός».

Δείτε το βίντεο με τον Johhny Depp:

Πηγή: Marieclaire.gr