Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου είναι το πιο σημαντικό κοινό έργο μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη οικονομικών και γειτονικών δεσμών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης καυσίμων σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Τονίζω ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα αποφέρει αμοιβαία οικονομικά οφέλη και, φυσικά, συμβάλλει στην ενίσχυση της πολύπλευρης εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών μας, η οποία βασίζεται στις αρχές της καλής γειτονίας και του αμοιβαίου σεβασμού των συμφερόντων του άλλου», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η συμμετοχή του Ερντογάν στην τελετή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τούρκου ηγέτη μετά την αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Ο Ρώσος πρόεδρος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και πρόσθεσε ότι χωρίς αυτόν «θα ήταν δύσκολο να μιλήσουμε για την επιτυχία» του έργου.

«Αυτό είναι ένα ακόμη πειστικό παράδειγμα του πόσα πολλά κάνετε εσείς, κύριε πρόεδρε, για τη χώρα σας, για την ανάπτυξη της οικονομίας της, για όλους τους Τούρκους πολίτες. Θέλω να το πω ευθέως: ξέρετε πώς να θέτετε φιλόδοξους στόχους και κινείστε με αυτοπεποίθηση προς την υλοποίησή τους. Από την πλευρά μας, υποστηρίζουμε βεβαίως μια τέτοια στάση», τόνισε ο Πούτιν, ο οποίος «αποθέωσε» τον Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία με υλικά για την ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό, ενώ θα κάνει επίσης «ό,τι είναι δυνατόν για να καλύψει τις ανάγκες» της Άγκυρας σε φυσικό αέριο.


Πηγή:Protothema.gr