Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σαν σήμερα, πριν δεκαπέντε χρόνια, στις 27 Απριλίου 2008 έφυγε από τη ζωή ο Μάριος Τόκος, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας και της Κύπρου κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, με μεγάλες επιτυχίες που έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Νίκος Τόκας, αδελφός του Μάριου Τόκα, επισήμανε ότι το έργο του είναι αυτό που τον κρατάει ακόμη ζωντανό.

«Ο Μάριος άφησε τραγούδια κληρονομιάς σε ολόκληρο τον ελληνισμό. Πιστεύω πως θα τραγουδάνε τα τραγούδια του και οι επόμενες γενιές», είπε.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής για το αγαπημένο τραγούδι του αδελφού του, ο Νίκος Τόκας είπε το «Δεν κλαίω για αυτά που μου έχεις πάρει» το οποίο είναι γραμμένο σε στοίχους του Γιάννη Ρίτσου, επισημαίνοντας ότι ήταν και το αγαπημένο τραγούδι του Μάριου Τόκα. « Ήταν ένα τραγούδι το οποίο σε στιγμές μοναξιάς ο Μάριος το τραγουδούσε, ή με την κιθάρα του ή ακόμη και χωρίς κιθάρα.»  

Τέλος, τόνισε «Για εμάς ο Μάριος δεν έχει φύγει ποτέ. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη, όμως κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατηθούν τα έργα του στο χρόνο.»

 

 

1

 

1
1

 

1

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μουσικοσυνθέτη: