Τηλεόραση Ραδιόφωνο
egr

Viral έγινε στο TikTok το βίντεο με την πλάκα που υποστηρίζει ότι έκανε ένας πατέρας στον περίπου δύο ετών γιο του όταν ο τελευταίος για πρώτη φορά διαπίστωσε την ύπαρξη της σκιάς του.

Το βίντεο αυτό αποτελεί ένα μόνο δείγμα μιας ευρύτερης τάσης για τα «shadow babies», βίντεο, δηλαδή, στα οποία γονείς καταγράφουν τις αντιδράσεις των παιδιών τους όταν ανακαλύπτουν την σκιά.

Στο βίντεο φαίνεται το μικρό αγόρι τρομοκρατημένο από την παρουσία της σκιάς του με τον πατέρα του να τον ρωτάει «τι συμβαίνει;» και να τον προσκαλεί να κοιτάξει κάτω.

Δείτε το βίντεο

Ωστόσο το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις με αρκετούς να ψέγουν τον πατέρα γιατί αντί να ηρεμήσει το παιδί του αυτός επέμεινε να του τονίζει το άγχος του.

«Ειλικρινά πρέπει να είναι τρομακτικό για τα παιδιά», «καημένο μου παιδί, είναι τρομοκρατημένο από τη σκιά», «γιατί νιώθω τόσο άσχημα κάθε φορά που βλέπω ένα τέτοιο βίντεο;» έγραψαν ορισμένοι στα σχόλια του βίντεο.

Άλλοι, ωστόσο, υπενθύμισαν δικές τους εμπειρίες όταν τα παιδιά τους αντιμετώπισαν για πρώτη φορά τη σκιά τους: «ο γιος μου της επιτέθηκε πετώντας της πράγματα και ουρλιάζοντας», «πάντα θα θυμάμαι την ίδια αντίδραση της κόρης μου».