Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευχές σε Αρχιεπίσκοπο

Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Κληρικοί και πιστοί από κάθε γωνιά της Κύπρου βρέθηκαν σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, για να του ευχηθούν Χρόνια Πολλά και να πάρουν την ευχή του.

Σε δηλώσεις ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου αναφέρθηκε στο ιερό έργο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος, όπως εξήγησε, ήταν ο πρώτος ανάμεσα στους πρώτους.  

Καταφρόνησε και της ωραίας νεότητας του αλλά και του επαγγέλματός του για ένα ιδανικό. Για την πίστη του στο Χριστό. Και έτσι είναι πρότυπο για μας, για τα ιδανικά μας, για τις αρχές μας να εγκαταλείπουμε και τα θέλγητρα και τα φόβητρα του κόσμου

Η Κύπρος, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, έχει ανάγκη τέτοιων προτύπων για να προσβλέψει σε κάτι πιο υψηλό, όπως η ελευθερία της πατρίδας μας, κάτι που σύμφωνα με τον προκαθήμενο της εκκλησίας, έχουμε ξεχάσει.

Και πρέπει ο Άγιος Γεώργιος να γίνει παράδειγμά μας για να μας βοηθήσει να βρούμε τα ιδανικά μας και να προχωρήσουμε προς την απελευθέρωση του τόπου μας.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, προϊσταμένου του εορτάζοντος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου.