Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Ο Αλέξης Κούγιας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την επιστροφή του στον Ηρακλή, καθώς μεταξύ άλλων τόνισε ότι επιστρέφει σπίτι του.

Ο Αλέξης Κούγιας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Στράτο Ευγενίου, στην οποία αναφέρθηκε στην είσοδό του στα διοικητικά του Ηρακλή.

Μαζί με τον Αλέξη Κούγια ανέλυσε το πλάνο διοίκησης και ο Στράτος Ευγενίου, ενώ στο διοικητικό σχήμα θα συμμετέχει και ο Τομ Παπαδόπουλος. Ο στόχος είναι η επάνοδος του "Γηραιού" στη Stoiximan Super League, όπως επεσήμαναν και οι δύο.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων: "Σήμερα είναι μία πολύ ευτυχισμένη μέρα για μένα, γυρίζω στο σπίτι μου. Υπάρχουν ορισμένοι εδώ που είναι αδέρφια μου. Ο Νίκος Μπάρμπας, βλέπω τον γιο του Πέτρου Πετρίδη, ανθρώπους που έχουμε μοιραστεί για τουλάχιστον δέκα χρόνια περισσότερες λύπες από χαρές. Θυμάμαι ότι χάσαμε το Κύπελλο με τον ΟΦΗ και περπατήσαμε μέχρι το Μάριοτ με τα πόδια με τον αείμνηστο Πέτρο Θεοδωρίδη". Σε εκείνο το σημείο δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και συνέχισε λέγοντας.

 

"Μου τηλεφώνησε ο Τομ Παπαδόπουλος και μου είπε να συζητήσουμε για τον Ηρακλή. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πλέον είναι τεράστιος, σε έναν συνδυασμό πολύ κακό όπου υπάρχει μόνο το χρήμα. Το ποδόσφαιρο το χρησιμοποιούν όλοι για διαφόρους λόγους και σε αυτό το χάρτη ανήκει και ο Ηρακλής.

Πλέον όμως τον έχει ένας έντιμος άνθρωπος, ο Στράτος Ευγενίου, απέναντι σε μία εγκληματική οργάνωση. Όταν ακούω να εκφράζει απόψεις για το ποδόσφαιρο ο Μπέος, τι να πω παραπάνω; Όταν είναι έκτη ομάδα στη Super League η Πύδνα Κίτρους, δεν υπάρχουν λόγια. Ο Ηρακλής είναι από τις πιο αδικημένες ομάδες, έχει πέσει κατηγορία χωρίς να υπάρχει λόγος.

Στη Super League 2 υπάρχουν 34 ομάδες, αλλά αυτές που έχουν ιδιοκτήτη είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μου προτείνει ο Ευγενίου να είμαι ο πρόεδρος της ομάδας, ο Ηρακλής θα ξεδιαλύνει το ποδόσφαιρο! Δεν γίνεται όλα τα χωριά της Ελλάδος τύπου Πλατανιά και Βόλου να παίζουν στη Super League και ο Ηρακλής να είναι στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Ηρακλής μας δεν θα ξαναπτωχεύσει και θα φροντίσουμε όλοι γι’ αυτό. Στην κατηγορία χρειάζεται μπάτζετ περίπου 1,5 εκατομμυρίου με έσοδα 57.000. Ο Ηρακλής θα είναι το πρότυπο λειτουργίας, που θα δουλεύει με καθαρά χρήματα, η ομάδα μας είναι η ελίτ της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε κάνει τη Μίκρα, το σημείο αναφορά της πόλης, γιατί αν δεν… καθαρίσεις το σπίτι σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Θα βοηθήσουμε και το μπάσκετ του Ηρακλή γιατί είμαστε μία οικογένεια και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Έχουμε να περάσουμε δύσκολα νομικά κομμάτια γι’ αυτό έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα. Θα δείτε μόλις πάρουμε το πρωτάθλημα, τι θα δημιουργήσουμε.

Επίσης υπάρχει και το θέμα του Καυταντζογλείου που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με… μαεστρία. Να ευχηθούμε επίσης και στον ΠΑΟΚ να φτιάξει το δικό του γήπεδο και στον Άρη αν θέλει να φτιάξει. Θέλουμε φυσικά και τον κόσμο δίπλα μας, ο οποίος είναι ιδιαίτερος και ξεχωρίζει.

Είμαστε σε μία δύσκολη καμπή, έχουμε έναν εκπληκτικό προπονητή, τον Σάκη Τσιώλη, και θα παλέψουμε για την άνοδο. Στόχος μας είναι η επάνοδος του Ηρακλή στην μεγάλη κατηγορία. Έχω μία σκέψη, να έχουμε ελεύθερη είσοδο μέχρι το τέλος της χρονιάς στο γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Κυριακές θα έχουν και πάλι χρώμα Ηρακλή".

Τον λόγο πήρε και ο Στράτος Ευγενίου, ο οποίος ανέλυσε μεταξύ άλλων το πλάνο λειτουργίας του Ηρακλή με την είσοδο του Κούγια στη διοίκηση του Γηραιού: "Πολεμήσαμε πολύ αυτά τα δύο τα χρόνια, ήταν δύσκολα πολύ, αισθανθήκαμε μόνοι μας αλλά δεν το βάλαμε κάτω ήρθε λοιπόν η ώρα αυτή η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα. Αυτό το επόμενο βήμα πρόκειται να γίνει με τη συμμετοχή του Αλέξη Κούγια και του τον Παπαδόπουλο.

Θα είμαστε ισότιμοι, από 33% ο καθένας. Εγώ για ευνόητους λόγους θα κρατήσω το 34% γιατί δεν θέλω να γίνει μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να υπάρχει η δική μου συγκατάθεση. Υπάρχει μία προσέγγιση που τις επόμενες δύο μέρες θα αποτυπωθεί σε συμβόλαιο. Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο διαφωνούμε οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Eχουμε συνεννοηθεί με τον κύριο Κούγια για το πως θα λειτουργήσει ομάδα.

Θα αναλάβουν το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας και εγώ θα έχω το οικονομικό. Εγώ θα προσπαθήσω να επιβλέπω έτσι ώστε να μην πέσουμε σε παλιά προβλήματα τα οποία είχαμε. Πολλοί αντιδρούν σε οτιδήποτε ακούνε για τον Ηρακλή. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία θέση, σε μία φάση που δεν υπάρχει πίσω. Δεν υπήρχε καμιά καλύτερη λύση, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή λύση του Κούγια και του Παπαδόπουλου. Θεωρώ λοιπόν ότι τα δείγματα θα είναι του τύπου που αρμόζει".

Πηγή: sports24.gr