Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιραν επιθεσεις

Ένα βίντεο που δείχνει την αγριότητα με την οποία αντιμετωπίζονται στο Ιράν οι γυναίκες που δεν φορούν με τον «σωστό» τρόπο το περιβότητο, υποχρεωτικό χιτζάμπ έχει γίνει viral.

Οι νεαρές γυναίκες δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με πρωτοφανή αγριότητα όχι μόνο από την λεγόμενη «Αστυνομία Ηθών» αλλά και από μεγαλύτερες γυναίκες που παραμένουν (παρανοϊκά) πιστές στην απάνθρωπη παράδοση…


Το βίντεο αναρτήθηκε από τη δημοσιογράφο Μασίχ Αλινετζάντ, η οποία είχε γνωστοποιήσει την δολοφονία της Χαντίφ Νατζαφί. Η νεαρή Ιρανή, τουρκικής καταγωγής, δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ, 36 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης. «Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία», είχε γράψει η δημοσιογράφος στην ανάρτηση.